نحوه دسترسی به یک روانشناس مجرب

17:02 - 2021/01/10
معمولا اغلب افراد در سنین خاصی دچار مشکلات روحی و روانی می شوند و برای رفع مشکل خود باید به یک روانشناس باتجربه مراجعه کنند.
مشکلات روحی و روانی

پیدا کردن یک روان شناس خوب

روانشناس تنها مختص بزرگسالان نیست، کودکان و نوجوانان نیز می توانند بدلیل اختلالات سلامت روان مثل مشکلات عاطفی (مانند اضطراب و افسردگی)، رفتاری (مانند پرخاشگری، لجبازی)، بیش فعالی و... نیاز به مراجعه به روانشناس داشته باشند. یک روانشناس خوب می تواند با برطرف کردن مشکلات روحی و تغییر رفتارهای ناشایست فرزند شما، زمینه های رشد و بالندگی او را در بزرگسالی فراهم کند.

به دلیل حساسیت هایی که این دوران دارد و پایه شکل گیری شخصیت در بزرگسالی است و همچنین از آن جا که شخصیت فردی روانشناس بر روی رابطه درمانی اثر می گذارد، انتخاب یک روانشناس خوب برای درمان فرزند شما لازم و حیاتی است. در ادامه این مطلب، سعی داریم این موضوع را بررسی کنیم و به شما کمک می کنیم که با مهم ترین ویژگی هایی که روانشناس متخصص نوجوانان باید داشته باشد آشنا شوید، تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.

نحوه دسترسی به یک روانشناس مجرب19

اهمیت مراجعه به روانشناس نوجوانان

طبق تحقیقات صورت گرفته عمده مشکلات نوجوانان در این برهه ی زمانی خاص کمبود اعتماد به نفس، بحران هویت، عدم توانایی رابطه با والدین و گاهی احساس تنهایی بیش از حد است که این مشکلات می توانند پایه و اساس افسردگی و اضطراب و خشم در سنین جوانی و میانسالی باشند.

در نشستی که با خانم دکتر حبیبی و تیم روانشناسان متخصص ایشان در حوزه روان درمانگری و روانشناسی نوجوانان و جوانان داشتیم متوجه شدیم که والدین نیز در این بازه ی زمانی از مشکلات ایجاد شده برای فرزند خود بی نصیب نمانده و مشکلات فراوانی را تجربه خواهند کرد. احساس شکست یا حس کافی نبودن می تواند عواقب جبران ناپذیری را برای کانون خانواده، فرزندان و والدین به همراه داشته باشد.

کمک گرفتن از روانشناسی که در این حرفه آموزش دیده و تخصص دارد می تواند به نوجوانان و والدین کمک کند تا با تغییر نگرش، الگوی رفتاری موثری را پیش گیرند.

شرکت در کارگاه ها و سخنرانی های مشاوران

در کارگاه ها یا سخنرانی های رایگان والدین شرکت کنید. مدارس، موسسات درمانی، کلینیک روانشناسی نوجوانان غالباً سخنرانی ها و کارگاه های آموزشی رایگان برای والدین ارائه می دهند. گوش دادن به صحبت های درمانگران درباره کار آنها و توضیح روند درمانی می تواند به عنوان مقدمه ای شگفت انگیز برای شما باشد و هزینه ای هم در پی نخواهد داشت. همچنین از سوالات دیگر والدین می توانید بهره مند شوید.

کمک گرفتن از دوستان و آشنایان مورد اعتماد

از دوست معتمد کمک بگیرید. دوستی که تجربه مثبتی با درمانگر نوجوانان داشته باشد، معتبرترین منبع شما برای مراجعه است. بپرسید که درمان چگونه بوده است. درمانگر چگونه است؟ آیا فرزندان شما علائم مشابهی را تجربه می کنند؟ آیا درمانگر جلساتی را با والدین ترتیب می دهد؟ بررسی تجربه دوستان باعث صرفه جویی در وقت و انرژی شما می شود و شما را به مسیر درست هدایت می کند.

از مشاوران مدرسه کمک بگیرید

می توانید با مشاوران مدرسه فرزند خود تماس بگیرید. مشاوران مدرسه لیستی از روانشناسانی را که از نظر دیگر والدین عالی بوده اند، نگهداری می کنند. فقط با روانشناسانی مشورت کنید که متخصص نوجوانان هستند و سابقه گسترده و موفقی در حوزه نوجوانان دارند. مشاوران باتجربه مدرسه درک خوبی از روانشناسان نوجوان در منطقه شما دارند و از این راه می توانید مراجعات بهتری داشته باشید.

انتخاب از بین چند روانشناس مناسب

خانم دکتر نازنین حبیبی روانشناس، روان درمانگر و متخصص نوجوانان و جوانان با تجربیات بالغ بر 15000 جلسه روانشناسی میگویند، قبل از انتخاب یک روانشناس، با سه روانشناس مشورت کنید.

روانشناسان سبک ها و رویکردهای مختلفی دارند. به عنوان مثال، در برخی رویکردها روانشناس به طور مشترک با والدین و نوجوان کار می کند، در حالی که ممکن است روانشناس دیگری با استفاده از رویکرد متفاوتی ترجیح دهد که جلسات مشاوره را فقط با نوجوان پیش ببرد.

توصیه می شود که والدین کمی وقت صرف کنند. بسیاری از والدین مشتاق اند اولین روانشناسی را که ملاقات کردند انتخاب کنند و سریعتر درمان فرزند خود را شروع کنند ولی ممکن است بعداً از این کار پشیمان شوند. پس بهتر است عجله نکنید و صبور باشید.

نحوه دسترسی به یک روانشناس مجرب11

مهمترین ویژگی های روانشناس متخصص نوجوانان

کودک درون فعالی داشته باشد

روانشناس کودک و نوجوان با وجود بزرگسال بودن، نباید ذهنیت دنیای نوجوانی خود را از دست بدهد، در این صورت احتمال ارتباط موفقیت آمیز او با نوجوانان افزایش می‎یابد.

در نوجوانان حس اعتماد را ایجاد کند

او باید بتواند رابطه ای صمیمی با نوجوانان برقرار کند، تا آن ها با اطمینان از مورد اعتماد بودن روانشناس خود بتوانند به راحتی با او ارتباط برقرار کنند و تمامی مواردی که در ذهنشان می گذرد را بیان کنند.

دلسوز و قاطع باشد

احساس همدلی و داشتن مهارت کافی در ایجاد ارتباط، یکی از مهمترین نکاتی است که یک روانشناس باید داشته باشد.

یک روانشناس ماهر حوزه نوجوانان باید در درجه ی نخست شنونده خوبی باشد. او باید بتواند با استفاده از مهارت های فردی رازداری و همدلی خود را به نوجوان نشان دهد تا در نهایت نتیجه ی درمانی بهتری حاصل شود.

اقدامات والدین پس از انتخاب روانشناس مناسب

برای مشاوره آماده شوید. قبل از تنظیم مشاوره، لیستی از نگرانی های مربوط به فرزندتان را تهیه کنید. هرگونه ارزیابی آموزشی یا گزارش کلاس را در اختیار داشته باشید. سابقه طولانی مدت فرزند خود را در نظر بگیرید. آیا این مشکلات مربوط به بازه زمانی اخیر است؟ آیا در خانواده شما تغییرات یا اختلالات قابل توجهی ایجاد شده است؟ هیچ کس فرزند شما را بهتر از شما نمی شناسد، بنابراین هرچه اطلاعات بیشتری درباره فرزند خود جمع کنید در سرعت و پیشرفت جسات روانشناسی فرزند شما موثر است. مشارکت با درمانگر و همکاری با یکدیگر راهی سریع برای کمک به فرزند شما است.

سخن آخر

توصیه آخر این است که هیچ مشکلی با تعداد جلسات محدود روانشناسی حل نمی شود، چرا که نمی توان انتظار داشت مشکلات عمیق و جدی که مدتها فرزند شما با آن درگیر بوده است به طور کامل حل شوند، اگر با تبلیغات درمان کامل مشکلات در یک یا چند جلسه درخورد داشتید، حتما شک کنید و بدانید روانشناسی علمی هیچ کدام از این راهکارها را توصیه نمی کند. پس در مقابل روند و افزایش تعداد جلسات روانشناسی مقاومت نکنید. البته رویکردهایی در روانشناسی وجود دارند که کوتاه مدت هستند اما هیچکدام به چند جلسه محدود و ختم نمی شوند.

پس به نظر روان درمانگر احترام بگذارید و برای تعداد جسات محدود اصرار نکنید. همچنین این نکته را به خاطر داشته باشید:تغییر سخت است، برای تغییر کردن باید حتما صبور و کوشا باشید و مطابق دستور العمل های متخصص پیش روید.