با این تست روانشناسی از میزان خودخواه بودن خود مطلع شوید!

12:34 - 2022/02/19
اگر می خواهید از میزان خودخواه بودن خود آگاه شوید این تست روانشناسی را از دست ندهید.

انواع تستهای شخصیت شناسی و الگوهای تیپ شناسی معرفی شده‌اند و در دسترس هستند؛ بحث‌های غیرعلمی مانند شخصیت شناسی بر اساس ماه تولد یا شخصیت شناسی بر اساس رنگهای مورد علاقه نیز بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرند. اگر می خواهید از میزان خودخواه بودن خود آگاه شوید این تست روانشناسی را از دست ندهید.

با این آزمون از میزان خودخواه بودن خود مطلع شوید

در فرهنگ ما از خودخواهی به عنوان یک صفت مطلقا منفی و نامطلوب یاد شده که اغلب موجب برداشت غلط و کج فهمی می شود. اگر می خواهید بدانید تا چه اندازه خودخواه هستید با این قسمت که آزمونی برای سنجش میزان خودخواه بودن ارائه کرده است، همراه شوید.

میزان خودخواه بودن خود را با این تست روان شناسی بسنجید

تا به حال پیش آمده که از خودتان بپرسید که، "آیا من به کسی به جز خودم اهمیت می دهم؟" برخی از افراد فقط به خودشان اهمیت می دهند و برای دیگران ارزش قایل نیستند.اما برخی دیگر در کنار توجه به نیازهای خود، با اهمیت دادن به دیگران، از دنیا مکانی بهتر و بسیار زیباتر می سازند. شما از کدام دسته هستید؟ با انجام دادن این آزمون و مطالعه نتیجه آن، به پاسخ سوال تان می رسید. سوال ها 1- یکی از دوستان تان شما را به صرف شام در رستورانی هندی دعوت می کند. اما شما غذاهای هندی را دوست ندارید. آیا چیزی می گویید؟ الف- البته که نه. ب- سعی می کنم او را تشویق کنم به جایی دیگر برویم. بدون اینکه اجازه بدهم بفهمد غذای هندی دوست ندارم. ج- به صراحت می گویم از غذای هندی بیزارم. حتی ممکن است نوع علاقه او را دست بیندازم.

2- دوست تان لباس جدیدی می خرد و نظرتان را می پرسد. چه می گویید؟ الف- فوق العاده شدی! ب- خیلی سعی می کنید حقیقت را نگویید چون می ترسید او ناراحت شود، اما گاهی اوقات نمی توانید جلوی خود را بگیرید. ج- اگر به نظرم خوب نیاید بی رودربایستی بیان می کنم. حقیقت هم هرقدر تلخ باشد، او باید بداند.

3- تمام دوستان تان قصد دارند که روز تعطیل آخر هفته را به گردش بروند، اما شما خسته تر از آن هستید که جایی بروید. چه می کنید؟ الف- با آنها می روم، می ترسم اگر نروم ناراحت شوند. ب- در خانه می مانم. اما احساس گناه هم خواهم کرد. ج- در خانه می مانم و به استراحت می پردازم.

4- به همراه عده زیادی به رستوران رفته اید و صورت حساب هرچه خریده اید را به طور مساوی بین خودتان تقسیم می کنید، اما تنها شما پیش غذا سفارش داده اید، چه می کنید؟ الف- خودم پول پیش غذا را می پردازم و ربطی به گروه ندارد. ب- احساس می کنم که باید این مورد هم بین جمع تقسیم شود اما در هرحال حرفی از آن به میان نمی آورم. ج- به جمع تذکر می دهم.

5- دوست تان لباس گرانقیمت و بسیار نوی شما را قرض می خواهد. چه می کنید؟ الف- حتما می پذیرم. بالاخره او دوستم است. ب- به او می گویم آن لباس نه، ولی لباس دیگری به وی پیشنهاد می دهم. ج- کسی چنین چیزی از من نمی خواهد چون می داند فایده ای ندارد.

با این تست روانشناسی از میزان خودخواه بودن خود مطلع شوید!11

آیا از خودخواه بودن خود باخبر هستید

6- با دوستان تان به مکانی زیبا و دوست داشتنی رفته اید، اما برای یکی دیگر از دوستان تان، مشکلی پیش آمده که شما می توانید به او کمک کنید. یا حداقل او را دلداری دهید. او از شما می خواهد که پیش او بروید، چه می کنید؟ الف- به سرعت نزد او می روم. ب- به او می گویم، چند ساعت تحمل کند و سپس خود را به او می رسانم. ج- آن روز به او توجه ای نمی کنم. دوست ندارم لحظه خوب و شیرین تفریحم خراب شود. روز بعد با او تماس خواهم گرفت.

7- آیا زمانی که مهمانی به راه می اندازید و خودتان میزبان هستید از داشتن چنین نقشی لذت می برید؟ الف- بله، بسیار ب- بعضی مواقع خسته می شوم. ج- ترجیح می دهم مهمانی بروم تا میزبان باشم.

8- شما و دوست تان قصد دارید به سینما بروید او دوست دارد یک فیلم کمدی ببیند اما شما دوست دارید فیلمی پرحادثه و هیجانی ببینید؛ نتیجه چه می شود؟ الف- به دیدن فیلم کمدی می رویم. ب- قرعه کشی می کنیم. ج- معلومه! فیلم پرحادثه و هیجانی را می بینیم. من از چیزی که دوست دارم، نمی گذرم.

9- از سرکار با عجله به سمت خانه خود رانندگی می کنید تا کاری را دارید و ضروری است انجام دهید. در بین راه یکی از آَشنایان تان، شما را می بیند و از شما می خواهد که او را به فرودگاه برسانید. پاسخ تان چیست؟ الف- مساله ای نیست... کارم را بعدا انجام می دهم. ب- می گویم ایکاش می توانستم اما الآن کار مهمی دارم که باید انجام دهم. ج- با خونسردی و بدون نگرانی، می گویم که باید به کارم برسم.

با این تست روانشناسی از میزان خودخواه بودن خود مطلع شوید!6

آشنایی باتست روانشناسی خودخواه بودن

10- دوست تان با کسی دوست شده است که شما از وی بیزارید. چه می گویید؟ الف- چیزی نمی گویم . بالاخره دوستم او را دوست دارد. ب- غیرمستقیم به وی می فهمانم که از وی خوشم نمی آید.

ج- با صراحت ابراز انزجار می کنم و او را تهدید می کنم که اگر به آن دوستی ادامه دهد، مرا از دست می دهد.

11- با دوستان خود برنامه ای ریخته اید که با همدیگر به جایی بروید اما دوست دیگری با شما تماس می گیرد و می خواهد که با او بیرون روید. چه می کنید؟ الف- گروه دوستان را نمی رنجانم و به وعده ام عمل می کنم. ب- دوستم را نیز دعوت می کنم و او را به دوستان دیگرم معرفی می کنم. ج- هرکجا بهتر باشد به آنجا می روم.

12- سر میز غذا دسری را به همراه دوست خود می خورید. آخرین قسمت غذا را آیا شما برمی دارید؟ الف- البته، نه. ب- بستگی به دسر دارد. ج- چرا این کار نکنم؟ نتیجه آزمون چنانچه اکثر پاسخ هایتان از نوع "الف" هستند باید گفت که شما تا جایی که می توانید به نظر و گفته دیگران احترام می گذارید و سعی دارید که در روابط تان با دیگران کوچکترین خدشه ای وارد نشود، اما اینگونه رفتار کردن بسیار به شما فشار می آورد و گاهی اوقات نیز خسته تان می کند. اگر اکثر پاسخ هایتان از نوع "ب" می باشد می توان نتیجه گرفت که طبیعتا طالب خشنودی دیگران هستید و روابط خوب با دیگران را حتی المقدور حفظ می کنید به شرط اینکه مطمئن باشید زندگی خودتان مشکل و طاقت فرسا نشود و دیگران از شما سوء استفاده نکنند. و در پایان اگر اکثر پاسخ های تان از نوع "ج" می باشد، شما فقط و فقط به آسایش و راحتی خود می اندیشید. اگرچه در برخی موارد کاملا حق با شما است. اما بیشتر مواقع فقط به خواست خودتان اهمیت می دهید که این مساله باعث می شود، دیگران از شما فاصله بگیرند.

راهکارهای غلبه بر خودخواهی

1. بپذیرید که خودخواه هستید زیرا اگر این اولین قدم را طی نکنید برای روبه روشدن با آن به آمادگی کامل نرسیده اید. این گام بسیار دشوار است و صداقت زیادی می طلبد. لازم است چند روز به رفتار و حرکات خود بیندیشید و رفتارهای خودخواهانه را تشخیص دهید.

2. بپذیرید که بعضی خصوصیات شما ناپسند است. همه ما از ناراحتی و رنج کشیدن دوری می کنیم، البته می توان همچنان خودخواهانه زندگی کرد اما برای رشد و تکامل باید سختی کشید.

3. یاد بگیرید که تا نبخشید نمی توانید خودخواهی را از خود دور کنید. بخشنده باشید و بدون داشتن توقع، نیکی کنید. ممکن است احساس کنید مورد ظلم واقع شده اید اما باید بدانید انسان فطرتا بخشنده است و هر قدر انسان ببخشد، عملکرد او به انسانیت نزدیک تر می شود. بنابراین در لحظات حساس و دشوار زندگی، تصمیمات درست بگیرید.

4. در برابر خودخواهی دیگران صبور باشید. ممکن است در راه مبارزه با خودخواهی تنها باشید و اطرافیان همچنان خودخواهانه به زندگی ادامه دهند. با آن ها صبور باشید و از رفتارهای آنان، عمق زشتی خودخواهی را دریابید.