مصرف برخی از غذاها باعث بروز واکنش آلرژیک و خارش در بدن فرد میشود. در این گزارش با این مواد غذایی آشنا می شوید.
به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، آلرژی غذایی یکی از بیماریهای آزار دهنده است که بسیاری از مردم را رنج میدهد؛ به گونهای که اندکی پس از خوردن انواع خاصی از غذاها، علائم آلرژی شروع به بروز میکند و باعث خارش و تحریک پوست و علائم مختلف میشود.
بهترین راه برای جلوگیری از علائم منفی آلرژی غذایی، از جمله خارش، شناسایی آلرژنهای احتمالی در رژیم غذایی است. در این گزارش ۷ ماده غذایی که ممکن است به عنوان یک واکنش آلرژیک باعث خارش شوند، معرفی میشوند:
آلرژی سویا
این آلرژی، به دلیل مصرف تمام محصولات سویا مانند دانههای سویا و سس سویا اتفاق میافتد و یکی از آلرژیهای غذایی نادر است. آلرژی سویا را میتوان از دوره کودکی تشخیص داد؛ به گونهای که در نوزادانی که از ترکیبات غذایی مبتنی بر سویا استفاده میکنند، مشاهده میشود.
علائم اندکی پس از مصرف محصولات سویا شروع میشود و احتمال ایجاد آلرژی سویا برای کسانی که به انواع دیگر مواد غذایی مانند: آلرژی بادام زمینی حساسیت دارند، افزایش مییابد.
آلرژی بادام زمینی
برخی افراد فکر میکنند بادام زمینی آجیل است، اما این یک اشتباه رایج است. بادام زمینی ممکن است منجر به آلرژی شود که علائمی شبیه به حساسیت به آجیل داشته باشد و همچنین میتواند با آبریزش بینی و سرماخوردگی همراه باشد.
آلرژی به بادام زمینی فقط به این نوع محدود نمیشود بلکه شامل کره بادام زمینی، روغن بادام زمینی و هر محصولی است که حاوی مواد تشکیل دهنده آن باشد.
صدف خوراکی
صدف خوراکی به دستهای از ماهیها مانند میگو و ماهی مرکب گفته میشود که مانند صدف پوست سخت دارد. آلرژی به صدف معمولاً به دلیل نوعی پروتئین موجود در صدف معروف به تروپومیوزین است.
در موارد خفیف، واکنش آلرژیک به صدف میتواند علائمی مانند کهیر، بثورات و خارش ایجاد کند. در موارد شدیدتر، میتواند باعث فشار خون پایین، خس خس سینه و حتی آنافیلاکسی شود که میتواند کشنده باشد.
آلرژی گندم
حساسیت به گندم یا گلوتن برای بسیاری از افراد رایج است و این یک مشکل دردسر ساز است، زیرا باعث میشود بیمار از خوردن هر نوع ماده غذایی حاوی این ماده که از آن مواد نشاستهای زیادی مانند: ماکارونی، بیسکویت و اکثر انواع نان درست میشود، پرهیز کند.
حساسیت به گلوتن جذب مواد مغذی را که به بدن وارد میشود دشوار میکند و این امر خطرات زیادی مانند: درد شدید معده، مشکلات پوستی و عفونت در بدن را به همراه دارد.
شیر گاو
احتمال بروز حساسیت به شیر در نوزادان و کودکان بیشتر است و ممکن است بزرگسالان را نیز درگیر کند، اما اغلب با افزایش سن از بین میرود. قرار گرفتن در معرض آن میتواند باعث تورم لب ها، زبان یا گلو و همچنین خارش یا گزگز شدن دهان شود. همچنین ممکن است منجر به استفراغ، اسهال، گرفتگی معده، خس خس سینه و آنافیلاکسی شود.
تخم مرغ
تخم مرغ یکی از رایجترین غذاهایی است که ممکن است باعث واکنش آلرژیک در افراد جوان یا پیر شود. بیشتر افراد به پروتئین موجود در سفیده تخم مرغ و در برخی موارد به زرده تخم مرغ نیز حساسیت دارند.
آجیل و خشکبار
آجیل از جمله خوراکیهایی است که علائم آلرژی خود مانند: درد معده، اسهال، حالت تهوع و استفراغ، خارش پوست و تنگی نفس را بعد از خوردن نشان میدهد. این حساسیت ممکن است به یک نوع آجیل یا به انواع مختلف باشد.
توصیه میشود فقط از مواردی که باعث واکنشهای آلرژیک میشوند خودداری کنید؛ زیرا که آجیل برای سلامت کلی قلب و بدن مفید و مهم است.