آمار جدید مبتلایان به ویروس کرونا در جهان

14:08 - 2021/01/06
همچنان شاهد افزایش مبتلایان به کرونا در جهان هستیم و روز به روز به تعداد افراد بیمار اضافه می شود
کرونا

تهران - ایرنا - آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا ( کووید ۱۹) در سراسر جهان که سازمان بهداشت جهانی آن را به عنوان پدیده‌ای «همه گیر» شناسایی و اعلام کرد به نقل از رسانه‌های معتبر و گزارش‌های دفاتر ایرنا در خارج از کشور و گروه‌های خبری مناطق ایرنا، با دریافت آخرین گزارش‌ها به روز رسانی می‌شود.

این آمار با دریافت آخرین گزارش‌ها، به روز رسانی می‌شود.

مبتلایان
فوت شدگان بهبود یافتگان
۸۶.۸۳۴.۵۴۷ ۱.۸۷۵.۵۱۹ ۶۱.۵۳۳.۵۷۸
کشورهای دارای بالاترین آمار کرونا
آمریکا
ابتلا فوت
۲۱.۵۷۸.۶۰۶ ۳۶۵.۶۲۰
بهبود یافتگان
۱۲.۸۶۲.۲۱۶

هند
ابتلا فوت
۱۰.۳۷۵.۴۷۸ ۱۵۰.۱۵۱
بهبود یافتگان
۹.۹۹۷.۲۷۲
برزیل
ابتلا فوت
۷.۸۱۲.۰۰۷ ۱۹۷.۷۷۷
بهبودیافتگان
۶.۹۶۳.۴۰۷
روسیه
ابتلا فوت
۳.۲۸۴.۳۸۴ ۵۹.۵۰۶
بهبودیافتگان
۲.۶۶۲.۶۶۸

انگلیس
ابتلا فوت
۲.۷۷۴.۴۷۹ ۷۶.۳۰۵
بهبود یافتگان

--
فرانسه
ابتلا فوت
۲.۶۸۰.۲۳۹ ۶۶.۲۸۲
بهبود یافتگان

۲.۴۱۶.۴۵۴
ترکیه
ابتلا فوت
۲.۲۷۰.۱۰۱ ۲۱.۸۷۹

بهبود یافتگان ۲.۱۵۵.۳۳۸

ایتالیا
ابتلا فوت

۲.۱۸۱.۶۱۹ ۷۶.۳۲۹
بهبود یافتگان
۱.۵۳۶.۱۲۹
اسپانیا
ابتلا فوت
۱.۹۸۲.۵۴۴ ۵۱.۴۳۰
بهبود یافتگان
---

آلمان
ابتلا فوت
۱.۸۱۴.۵۶۵ ۳۶.۵۱۰
بهبود یافتگان
۱.۴۲۴.۷۰۰

اروپا
نام کشور ابتلا فوت شدگان بهبود یافتگان
روسیه ۳.۲۸۴.۳۸۴ ۵۹.۵۰۶ ۲.۶۶۲.۶۶۸
انگلیس ۲.۷۷۴.۴۷۹ ۷۶.۳۰۵ --
فرانسه ۲.۶۸۰.۲۳۹ ۶۶.۲۸۲ ۲.۴۱۶.۴۵۴
ایتالیا ۲.۱۸۱.۶۱۹ ۷۶.۳۲۹ ۱.۵۳۶.۱۲۹
اسپانیا ۱.۹۸۲.۵۴۴ ۵۱.۴۳۰ ---

آمریکای شمالی
نام کشور ابتلا فوت شدگان بهبود یافتگان
آمریکا ۲۱.۵۷۸.۶۰۶ ۳۶۵.۶۲۰ ۱۲.۸۶۲.۲۱۶
مکزیک ۱.۴۶۶.۴۹۰ ۱۲۸.۸۲۲ ۱.۱۱۳.۱۳۷
کانادا ۶۱۸.۶۴۶ ۱۶.۲۳۳ ۵۲۳.۵۶۴
پاناما ۲۵۹.۷۷۰ ۴.۲۳۸ ۲۰۶.۰۸۷
دومینیکن ۱۷۵.۸۴۹ ۲.۴۱۹ ۱۱۳۴.۳۳۱
آمریکای جنوبی
نام کشور ابتلا فوت شدگان بهبود یافتگان
برزیل ۷.۷۵۴.۵۶۰ ۱۹۶.۵۹۱ ۶.۸۷۵.۲۳۰
کلمبیا ۱.۶۸۶.۱۳۱ ۴۴.۱۸۷ ۱.۵۵۲.۱۷۷
آرژانتین ۱.۶۴۸.۹۴۰ ۴۳.۶۳۴ ۱.۴۵۸.۰۸۳
پرو ۱.۰۲۱.۰۵۸ ۳۷.۸۷۳ ۹۶۰.۷۰۳
شیلی ۶۲۰.۶۴۱ ۱۶.۷۶۷ ۵۸۶.۹۰۰
آفریقا
نام کشور ابتلا فوت شدگان بهبود یافتگان
آفریقای جنوبی ۱.۱۱۳.۳۴۹ ۳۰.۰۱۱ ۹۱۱.۵۷۳
مراکش ۴۴۳.۸۰۲ ۷.۵۳۸ ۴۱۴.۹۷۲
تونس ۱۴۴.۷۹۶ ۴.۸۶۲ ۱۰۸.۴۹۱
مصر ۱۴۲.۱۸۷ ۷.۸۶۳ ۱۴۳.۴۶۲
اتیوپی ۱۲۵.۹۱۹ ۱.۹۹۵۰ ۱۱۴.۶۱۰
آسیا
نام کشور ابتلا فوت شدگان بهبود یافتگان
هند ۱۰.۳۵۷.۵۶۹ ۱۴۹.۸۸۶ ۹.۹۷۵.۹۵۸
ترکیه ۲.۲۵۵.۶۰۷ ۲۱.۶۸۵ ۲.۱۴۶.۴۳۰
ایران ۱.۲۵۵.۶۲۰ ۵۵.۷۴۸ ۱.۰۲.۰۲۸
اندونزی ۷۷۲.۱۰۳ ۲۲.۹۱۱ ۶۳۹.۱۰۳
عراق ۵۹۸.۳۶۹ ۱۲.۸۴۴ ۵۴۵.۵۲۹
اقیانوسیه
نام کشور ابتلا فوت شدگان بهبودیافتگان
استرالیا ۲۸,۵۱۸ ۹۰۹ ۲۵,۷۸۶
پلی نزی فرانسه ۱۶,۹۸۸ ۱۲۱ ۴,۸۴۲
نیوزیلند ۲.۱۸۶ ۲۵ ۲.۱۰۰
گینه نو ۷۹۹ ۹ ۷۵۵
فیجی ۴۹ ۲ ۴۴

اخبار خاص کرونا وپیامدهای آن

**ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ اذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

**«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همه‌گیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

**این در حالی است که دانشمندان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا رد این ویروس را پیش از این تاریخ رسمی گرفته و نتایج پژوهش شان را در نشریه "بیماری‌های عفونی بالینی" منتشر کرده‌اند.

این پژوهشگران پس از یازده ماه، با بررسی نتایج قبلی، ۳۹ نفر را در سه ایالت آمریکا شناسایی کرده‌اند که دو هفته قبل از اعلام رسمی چین، در خون شان پادتن کرونا وجود داشته است. اولین مورد کرونا در آمریکا ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰ یعنی سه هفته بعد از اعلام چین شناسایی شد.

** شرکت فایزر آمریکا روز ۱۹ ابان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که این شرکت به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است.

** شرکت "مادرنا"، که یک شرکت آمریکایی است روز دوشنبه ۲۵ آبان ماه ۹۹ اعلام کرد که واکسن تولیدی این شرکت برای کرونا تا حدود ۹۵ درصد موثر بوده و ایمنی ایجاد کرده است.

**دانشگاه آکسفورد نیز نتایج مرحله آزمایش انسانی واکسن کرونا تولیدی خود را اعلام کرده که براساس آن این واکسن تا ۷۰ درصد باعث جلوگیری از ابتلا به کووید ۱۹ می‌شود و در صورت بالا بردن دُز می‌تواند تا ۹۰ درصد نتیجه‌بخش باشد.

این نتیجه نسبت به نتایج دو واکسن تولید شده توسط شرکت فایزر و مدرنا که بیش از نود درصد کارایی داشتند، ناامید کننده است.با این حال واکسن دانشگاه آکسفورد ارزانتر ونگهداری آن ساده‌تر و براحتی به همه نقاط دنیا قابل حمل است.

بریتانیا اولین کشور در جهان بود که واکسن کرونا ساخت فایزر را برای استفاده عمومی تایید کرد و واکسیناسیون سراسری در این کشور آغاز شده است. ** واکسیناسیون عمومی در روسیه نیز از هفته گذشته آغاز شده است.

**سازمان غذا و داروی آمریکا، اف‌ دی ‌ای، مجوز اضطراری برای تزریق واکسن تولیدی شرکت فایزر- بیوان ‌تک را تایید کرد تا زمینه قانونی برای استفاده از آن در واکسیناسیون عمومی این کشور فراهم شود.

یک مقام مسئول آمریکایی روز شنبه ۲۲ آذرماه اعلام کرد، نخستین تزریق واکسن کرونای تولید شرکت فایزر و بیون ‌تکو روز دوشنبه(۲۴آذرماه) در ایالت‌های مختلف آغاز خواهد شد.

**مقام های بهداشتی بریتانیا می گویند، افراد با سابقه واکنش شدید آلرژیک نباید واکسن فایزر/بیواِن‌تک را تزریق کنند.

**کانادا هم واکسن فایزر را تایید کرده و قرار است واکسیناسیون از هفته آینده در این کشور آغاز شود.

** رییس جمهوری اسلامی ایران با بیان این که مانع تراشی‌های دولت ترامپ درتامین نیازهای ضروری مردم از جمله واکسن در ذهن و خاطر جهانیان خواهد ماند،تاکیدکرد:ساخت واکسن با کمک دانشمندان ایرانی و خرید آن از خارج از کشور در دستور کار است.

روحانی گفت:ستاد ملی برای مهار کرونا تلاش‌های خود را با دو اولویت هدف گذاری کرده است. اولویت نخست، اجرای پروتکل‌ها و مراقبت‌های اجرایی در غربالگری و فاصله گذاری هوشمند به عنوان تضمین شده ترین راه است که علائم مثبت آن را در کنترل موج جدید شاهد بودیم.

روحانی اولویت دوم را تامین و تهیه واکسن دانست و افزود: مقدمات و مسیر ساخت این واکسن با اتکا به توانایی دانشمندان و مراکز تخصصی داخلی فراهم شده و تهیه و خرید آن از خارج از کشور نیز در دستور کار است.

**دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران نیز اعلام کرد که چهار شرکت ایرانی، مراحل پیشرفته فاز یک و دو را در زمینه تولید واکسن کرونا طی کرده‌اند.

وی افزود: در کمیته واکسیناسیون با کمک دانشمندان و محققان کار واکسن کووید ۱۹ را دنبال کردیم. این کار را از سه مسیر دنبال می کنیم اول خرید واکسن از منابعی که در دنیا تایید شدند. ما جزو کشورهایی هستیم که تعیین و انتخاب منبع خرید با خودمان است و چهار منبع را تاکنون برای خرید واکسن انتخاب کرده ایم.

وزیر بهداشت ادامه داد: قرار است برای خرید ۱۸ میلیون دوز مذاکره مذاکره کنیم. مقداری هم از منابع دیگر واکسن سازان دنیا، مازاد بر آن مذاکره برای خرید کرده ایم. مسیر دومی که برای تامین واکسن دنبال می کنیم تامین واکسن از طریق قرارداد تولید مشترک و استفاده از دانش بیرون است که این کار را طی مذاکره با دو سه کشور دنبال می کنیم.

نمکی گفت: سومین روش تکیه بر دانش و توان داخلی است. خوشبختانه تاکنون چهار شرکت در این زمینه در ایران فعالیت می کنند و گزارش خود را به سازمان بهداشت جهانی داده اند و امیدواریم برای دو مورد آنها در جلسه ای که روز چهارشنبه داریم، اجازه آزمایش و کلینیکال ترایال بر روی مدل انسانی از روزهای آینده صادر می شود.

**مینو محرز، محقق پروژه تولید واکسن کرونای ایرانی و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا نیز روز یکشنبه ۱۶ آذرماه گفت که واکسن کرونا ساخت ایران به تازگی مجوز سازمان غذا و دارو و کمیته اخلاق را برای ورود به فاز مطالعات انسانی دریافت کرده و "اگر نتایج مطالعات انسانی این واکسن هم مانند فاز حیوانی آن خوب و موفقیت‌آمیز باشد، امیدواریم تا اواخر تیر ماه به تولید برسد". **در همین حال با اعلام مشاهده نوع جدید و جهش یافته ویروس کرونا در انگلیس، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که در باره پیدایش و بروز گونه تازه‌ای از ویروس کرونا با مقام‌های دولت بریتانیا در "ارتباط نزدیک" است. همزمان هلند اعلام کرده که با افزایش نگرانی در خصوص خطر شیوع این گونه تازه از ویروس کرونا، پروازهای ورودی را از بریتانیا ممنوع کرده است.

در همین حال کارشناسان و متخصصان تاکید کرده اند که واکسن‌های کرونا موجب ایمن‌سازی دریافت‌کنندگان واکسن در برابر ویروس می شوند اما نمی‌توانند کووید ۱۹ را ریشه کن‌کنند و مانع شیوع آن شوند؛ بنابراین استفاده از ماسک تا پایان واکسیناسیون ضروری است.

**«جونگ نان شان» پزشک مشهور چینی که چندی پیش برای خدمات برجسته خود جهت مقابله با کرونا نشان افتخار ملی این کشور را دریافت کرد، گفت:می‌دانستیم که ویروس کرونا از انسان به انسان منتقل می‌شود اما اکنون نمونه‌هایی از سرایت آن از محیط به انسان نیز پیدا شده است.

شان که ریاست مرکز ملی تحقیقات بالینی بیماری‌های تنفسی چین را هم بر عهده دارد، افزود: این کشف یک پدیده جدید برای همه ما به شمار می‌رود و باید نسبت به این مساله بیشتر توجه شود.

وی تاکید کرد: پژوهشگران باید در مورد این پدیده نوظهور، شیوه سرایت آن و چگونگی پیشگیری و مهار آن تحقیقات لازم را انجام و نتایج آن را در اختیار مردم و پزشکان قرار دهند.

اظهارات جونگ در میان شیوع موارد زیادی از ویروس کرونا در شهرهای چین صورت گرفت که ناشی از آلودگی بسته بندی خارجی غذاهای وارداتی با زنجیره سرد بود.