مصاحبه جالب با رضا رشید پور جنجالی
چند وقتی در تلویزیون حضور نداشت تا با برنامه دید در شب کـه گفت و گو هـای بسیار جنجالی داشت بـه میان مردم آمد اما از طریق شبکه آپارات و اکنون بـه تلویزیون بازگشته است. چند سالی بود کـه تلویزیون مجریان خوب و توانمند خود را از دست داده بود و هر کدام بـه دلایلی از این رسانه فاصله گرفته بودند.
مجریانی کـه بـه دلیل توانایی کـه در حرفه خود دارند، می توانستند مخاطبان بسیاری را بـه برنامه هـای تلویزیون معطوف کنند و از این رو فقدانشان بـه شدت در تلویزیون احساس می شد. اما خوشبختانه چند وقتی است کـه مدیران تلویزیون از مجریان بـه اصطلاح ممنوع الکار دعوت بـه همکاری کرده و بیننده هـای این رسانه شاهد
حضور آنها در برنامه هـای مختلف هستند.اگر چـه هنوز هم عده ای از این افراد بـه دلایلی همچنان فاصله خود را با این رسانه حفظ کرده و هیچ گونه همکاری با آن ندارند.
اما رضا رشیدپور یکی از مجریان توانمند و مردمی است کـه مدتی فعالیتش را خارج از تلویزیون دنبال میکرد. تا این کـه با یک برنامه صبحگاهی شاد و مفرح با عنوان «حالا خورشید» بـه تلویزیون بازگشت. وی کـه بـه دلیل تجربیاتی کـه در این زمینه با اجرای برنامه «صبح بخیر ایران» در سال هـای دور داشته
و تیم جوانی کـه با او در «حالا خورشید» همکاری میکنند، توانسته از همان ابتدای شکل گیری برنامه نگاه مخاطبان بسیاری را در ساعات اولیه روز بـه خود معطوف کند. مخاطبانی کـه چند سالی است با تلویزیون قهر کرده و معطوف بـه شبکه هـای ماهواره ای شده اند. از این رو بانی فیلم با رضا رشیدپور گفتوگویی پیرامون ورود مجددش بـه تلویزیون و برنامه «حالا خورشید» داشته کـه در ادامه می خوانید:
آقای رشیدپور شما مدتی بود کـه در تلویزیون هیچ گونه فعالیتی نداشتید تا این کـه با «حالا خورشید» مجددا بـه خانه اصلی خود بازگشتید. رفاقت و دوستی کـه با آقای کریمان داشتید، باعث شد تا در بازگشت مجددتان بـه تلویزیون، بـه شبکه سه بیایید و بـه عنوان تهیه کننده و مجری برنامه حضور پیدا کنید؟
– بله یکی از دلایل بسیار مهم، همین بود. من آقای ناصر کریمان را یک متفکر رسانه ای و انسان صادق و امین می دانم و نزدیک بـه بیست سال است کـه از عمر دوستی و رفاقت ما می گذرد. بنابراین عمده دلیلم برای این کـه شبکه سه بیایم و این برنامه را راه اندازی کنم، ناصر کریمان بود.
بنابراین از نحوه شکل گیری برنامه «حالا خورشید» برایمان بگویید.
– من همواره یک نوستالژی بـه برنامه صبحگاهی در تاریخچه کاری خودم با برنامه «صبح بخیر ایران» در دهه ۸۰ دارم. از این رو مدتها بود کـه احساس میکردم، تلویزیون بعد از برنامه هـای «صبح بخیر ایران» و «مردم ایران سلام» برنامه شاد تلویزیونی نداشته است. بنابراین طرح برنامه را بـه تلویزیون ارائه دادم
و بلافاصله یک تیم فکری خوب از اصحاب رسانه هـای معتبر کشورمان کنار هم جمع شدند و در جلساتی کـه با این افراد برگزار کردیم، آیتم هـای برنامه و طرح ها پخته تر شد و روال برنامه نیز مشخص شد.
دقیقا از چـه تاریخی برنامه روی آنتن رفت و تا چـه زمانی ادامه خواهد داشت؟
– از اوایل اردیبهشت پخش برنامه آغاز شد و فکر میکنم تا پاییز ادامه خواهد داشت.
پس تعداد برنامه ها از پیش تعیین شده است کـه چند برنامه خواهد بود؟
– بله. قرارداد ما بـه صداوسیما ۱۸۰ برنامه است کـه ۱۰۰ برنامه تا امروز روی آنتن رفته است و مابقی فکر میکنم تا آذرماه بـه اتمام برسد.
با شروع فصل پاییز تغییری در زمان پخش برنامه خواهید داشت؟
– بله قطعا. چون ساعت رسمی کشور یک ساعت بـه عقب باز می گردد، برنامه زودتر از ساعتی کـه در تابستان آغاز می شد، روی آنتن میرود. البته مردم هم در پاییز زودتر از خواب بیدار می شوند و همین باعث جابجایی زمان برنامه در پخش میشود. البته ما همواره برای مخاطبان برنامه تغییراتی را نیز در طول برنامه ایجاد کرده ایم تا برنامه یکنواخت و خسته کننده نشود.
یکی از اتفاقاتی کـه در برنامه صبحگاهی معمولاً می افتد، این است کـه مجریان بـه اجبار می خواهند شادی و نشاط را بـه مخاطبان برنامه هایشان تحت هر شرایطی القاء کنند. از این رو ادای آدم هـای خوشحال و خوشبخت را برای مخاطبانشان در می آورند. اما خوشبختانه این اتفاق در برنامه شما رخ نداد!
– یکی از استراتژی هـای برنامه ما بازنمایی واقعیت هـای جامعه است. یعنی قرار نیست کـه ما بـه هر بهانه بی منطقی بخندیم و شاد باشیم و ادای آدم هـای خوشحال را دربیاوریم. بلکه معتقدیم اگر بتوانیم واقعیت هـای جامعه را نشان بدهیم، بعضی از آن ها باعث اخم میشود و برخی باعث لبخند. بنابراین سعی می کنیم
آن بخشی کـه باعث لبخند می شود را بیشتر بازنمایی کنیم. اما از بیان مشکلات و واقعیت ها هیچ ابایی نداریم و بـه شفاف ترین شکل ممکن هم نقدهایمان را بیان میکنیم. من فکر میکنم نقد درست همین است کـه خوبیها و بدی هـای جامعه در کنار هم بیان شود. از این رو تحمل و پذیرش نقد هم بالاتر میرود.
بـه دلیل همان شفافیتی کـه در نقد مسائل و مشکلات جامعه دارید، تا بـه حال تذکری هم از نهاد و یا شخصی گرفته اید؟
– بیشتر از این کـه از داخل سازمان تذکر و یا فشاری بـه برنامه وجود داشته باشد، عموما نهادهایی کـه مورد انتقاد قرار میگیرند، بـه ویژه نهادهای دولتی سراسیمه تلاش کردند کـه با فشار رسانه ای قضیه را جبران کنند. اصولا در این میان چند وزارت خانه نیز شروع بـه عملیات رسانه ای و روانی کردند
کـه کار غیرحرفه ای و برخلاف ژست آزادی بیان خودشان بود کـه از این بابت برایشان متاسفم. اما از درون سازمان خوشبختانه با هیچ مساله و مشکلی روبرو نشدیم.
با این حال مدیران سازمان از برنامه و خود شما حمایت کرده اند؟
– البته طبیعی است کـه برخی واکنش ها روی روحیه مدیران سازمان هم تاثیر می گذارد. اما ریاست سازمان، معاون محترم سیما و مدیر شبکه تا بـه امروز بسیار برخوردهای خوب و منعطف داشته اند کـه باید تعریف کرد. واقعیت این است کـه برای «حالا خورشید» مدیران سازمان خیلی سعه صدر نشان دادند و از این بابت باید از آنها تشکر کرد.
چرا در بخش هـای ۱۸۰ ثانیه و چراغ زرد بـه اخبار هنری نمیپردازید و صرفا اخبار اقتصادی و سیاسی را بازگو می کنید؟ در صورتی کـه برای مردم این نوع اخبار جذابیت بیشتری دارد!
– سوال خوبی بود. بخش هـای جدیدی قرار است بـه برنامه اضافه شود کـه ویژه سینما و موسیقی است. یعنی آخر هفته ها مثل باکس آفیس کـه اخبار سینمایی را پوشش می دهد، ما هم بخش اخبار سینمایی و موسیقی را بـه زودی بـه برنامه اضافه خواهیم کرد. بـه همین دلیل اتاق سردبیری تصمیم گرفته میزان اخبار هنری را از اخبار اصلی کاهش داده و بـه سمت آخر هفته ها سوق دهد.
اتفاقا یکی دیگر از دلایل این کار این است کـه بخش عمده ای از مخاطبان برنامه فقط دوست دارند صبح ها سرخط اخبار را از تلویزیون ببینند و بیشتر بـه ما توصیه میکنند اخبار مهم را پوشش بدهیم.
چرا تا این حد در کلیت برنامه بـه فضای مجازی توجه دارید و در این زمینه بیشتر مانور میدهید؟ این خواست تلویزیون بوده و یا در همان جلساتی کـه با تیم همکارتان داشتید، بـه این نتیجه رسیدید کـه اخبار و اتفاقات فضای مجازی را بیشتر پوشش دهید؟
– از عالی ترین سطوح کشور یعنی از رهبری انقلاب تاکید بـه فضای مجازی است تا حضور پرقدرت و تولید محتوا در فضای مجازی. ریاست سازمان هم موکدا بـه این قضیه اشاره کرده اند کـه برنامه هـای تلویزیون حضور قوی در فضای مجازی داشته باشند. از این رو مدتی هم تعامل فضای مجازی را در دستور کار خود داشتیم.
بدین معنی کـه مصرف کننده فضای مجازی باشیم و مردم ما را کنار خودشان بپذیرند، تا آرام آرام در یک روند مهندسی شده بـه تولید کننده فضای مجازی تبدیل شویم کـه در برنامه هـای اخیر کاملا این اتفاق مشخص است کـه خیلی از اخبار و ویدئوهایی کـه در فضای مجازی میچرخد،
از برنامه «حالا خورشید» آغاز می شود. بـه همین دلیل این مهندسی شدن مصرف کننده بـه تولید کننده، جزو سیاست هـای برنامه بوده است.
چقدر از صحت اخباری کـه در فضای مجازی وجود دارد، مطلع شده و بعد روی آنتن مطرح می کنید؟
– نمی خواهم بـه این سوال بـه طور مطلق جواب بدهیم کـه هیچ مشکلی در این زمینه پیش نیامده است. چون سه چهار مورد بوده کـه ما هم با آن جو فضای مجازی دچار اشتباره شدیم، ولی در همان برنامه اشتباهمان را اصلاح کردیم. اما بـه روند کلی برنامه می ارزید کـه هم نبض و هم نفس مردم باشیم.
چون شمار بسیاری از مردم کشور ما از فضای مجازی استفاده میکنند. بنابراین باید قدم بـه قدم مردم جلو رفت. اگر احساس کنند کـه از آن ها عقب ماندی و یا خیلی جلوتر رفتی، تحویلت نمی گیرند. باید همقدم با مردم گام برداشت. از این رو طبیعی است کـه یک جاهایی هم اشتباهاتی پیش می آید.
یکی از ویژگی هـای شما در اجرای برنامه هـای مختلف، شیک پوشی و تناسب با دکور برنامه است. در این برنامه هم led بک برنامه با شما ست می شود و یا شما با دکور؟
– «میخندد» ما یعنی من و پرویز نشاط، در این برنامه طراح لباس داریم و این جزو معدود اتفاقاتی است کـه در یک برنامه زنده می افتد. اتفاقا بازتاب هـای مختلفی هم بین مردم دارد. ما حتی در نوع پوشش هم سعی کرده ایم تا برای مخاطبان تنوع را ایجاد کنیم. من یک روز خیلی رسمی و با کت و شلوار اجرا می کنم
و یک روز با گرمکن ورزشی مقابل دوربین می آیم تا این تنوع بصری حتی در پوشش مجری هم ایجاد شود. ما در این بخش یک گروه سه نفره داریم کـه لباس ها را طراحی کرده و اتفاقا با حوزه گرافیکمان هم در ارتباط هستند. خوشبختانه تمام قسمت هـای برنامه خیلی خوب توسط جوان هـای خوش فکر و خلاق اداره می شود.
گروهی هستند کـه موازی پخش زنده عمل میکنند و یک گروه حدودا سی نفره هم در دفتر برنامه مستقر هستند کـه پس از پایان برنامه تازه کار آن ها شروع میشود و روزانه حداقل ۱۲ ساعت کار می کنند.
فکر می کنید مخاطبان برنامه بیشتر چـه قشری از جامعه هستند؟
– مخاطب برنامه صبح مخاطب ۸۰ میلیونی است. یعنی هیچ کسی نمی گوید کـه من برنامه صبحگاهی نمیبینم. از یک پزشک جراح گرفته تا یک بچه هفت ساله. وقتی همه ی ی از خواب بیدار میشوند، گمشده آن لحظاتشان، تلویزیون است. بنابراین بـه مهارت گروه برنامه ساز برمی گردد
کـه بتواند چـه تعدادی را از آن هشتاد میلیون جذب کند. خوشبختانه تا امروز بازخوردهایی کـه گرفته ایم، توانستیم در جذب مخاطب صبح موفق عمل کنیم. تنها مشکلی کـه وجود دارد، این است کـه تنوع سلیقه فراوانی دارد. یعنی زمانی کـه یک پزشک برنامه من را می بیند، ممکن است کـه کارتون در همان لحظه برای بچه ها پخش کنم
و بـه همین دلیل در آن لحظه مورد پذیرش قرار نگیرد. اما این ریسک ها در رسانه وجود دارد. اگر چـه ما سعی می کنیم بـه دلیل این کـه مخاطب برنامه سیال است، کنداکتور ریتم داشته باشد و کوتاه کوتاه باشد تا طیف بیشتری از مخاطبان را راضی نگه داریم.
کامنت هایی کـه در برنامه میخوانید، از قبل انتخاب شده اند و یا در لحظه اتفاق می افتد؟
– بـه هیچ عنوان از قبل انتخاب نشده است. حتی ۱۰ ثانیه بـه آنتن هم انتخاب نمیکنم. عموما همان لحظه هر کامنتی برسد میخوانم، مگر این کـه از خطوط قرمز عبور کرده باشد. البته اتفاق افتاده کـه بخشی از کامنت را خوانده ام و ناسزا بوده و صادقانه روی آنتن گفتم کـه بد و بیراه نوشته و نمی توانم ادامه بدهم.
بنابراین همه ی ی چیز در لحظه اتفاق می افتد و این صداقت را مخاطب فهمیده و آن هم از کامنت هـای بسیاری کـه برای برنامه نوشته می شود، مشخص است.
چند روزی است کـه گوینده خانم هم بـه جمع شما اضافه شده است. چطور زودتر این اتفاق نیفتاد؟
– مدتها بود کـه احساس میکردیم خیلی برنامه بـه لحاظ صوتی مردانه است و حضور یک گوینده خانم در برنامه احساس می شد. بـه همین دلیل مدتی است کـه یکی از گوینده هـای خوبمان نیز با «حالا خورشید» همکاری میکنند تا این تنوع برای مخاطب ایجاد شود و برنامه یکنواخت نباشد.
و دوستی و رفاقت دیرینه ای کـه با امیر تاجیک داشتید، باعث شد تا موسیقی تیتراژ را بـه او بسپارید؟
– بله امیر تاجیک رفیق ۲۰ ساله من است و اولین گزینه ای کـه برای تیتراژ بـه آن فکر کردم، امیر تاجیک بود. چون بـه نظرم فضای با نشاط صبحگاهی، صدای امیرتاجیک را می طلبید کـه برای شعر و آهنگ هم فکری کردیم و بعد از چند بار روتوش بـه این نتیجه رسیدیم کـه خوشبختانه مورد توجه هم قرار گرفت. اگر چـه من دوستان خوب خواننده دیگری هم دارم، اما احساس کردم صدای امیر تاجیک برای این برنامه مناسب تر است.
و در پایان…
– بعضی وقت ها آدم توقعی را از دیگران دارد، ولی جای دیگری پیدا می کند. من سعه صدر را در این مدت در وجود مدیران سازمان احساس کردم. من توقعی را کـه از یک سیستم دولتی داشتم، ندیدم. اما توقعی را کـه از سازمان صداوسیما نداشتم، دیدم. یعنی سعه صدر مدیران در تحمل چالش هـای برنامه و میدان دادن بـه تیم جوان را دیدم و احساس کردم. میانگین سنی تیم برنامه ما ۲۵ سال است.
تا امروز کدام وزارتخانه و نهاد از یک تیم کـه میانگین سنی شان ۲۵ سال است استفاده کرده است؟ دو ساعت از تلویزیون بـه دست جمعی از جوانان سپره شده است. آیا نهادهای دیگر این کار را کرده اند؟ دولت هم این کار را کرده است؟ بـه هیچ عنوان.
دولت ما را عده ای پیرمرد تشکیل میدهند کـه میانگین سنی شان بالای ۷۰ سال است! اما در رسانه ملی مدیران بـه جوان هایی میدان داده اند کـه میانگین سنی شان ۲۵ سال است کـه بـه عقیده من شایسته تقدیر است. من قبل از این کـه مجددا بـه صداوسیما برگردم، خودم انتقاداتی را خطاب بـه صداوسیما گفته ام و حتی در این برنامه هم از خودمان انتقاد می کنم. اما مدیران با لبخند و نرمش برخورد میکنند.
اما متاسفانه وقتی از یک نهاد و وزارتخانه ای انتقاد میکنیم، تا ثابت نکنند کـه ما اشتباه کرده ایم، ما را رها نمی کنند. متاسفم کـه این سعه صدری کـه در مدیران و ریاست صداوسیما وجود دارد، در مدیران نهادهای دیگر وجود ندارد. اما خوشحالم کـه همواره مورد لطف مردم قرار گرفته ایم و امیدوارم همچنان بتوانیم با برنامه ریزی هایی کـه داریم، رضایت آن ها را فراهم کنیم.
پرانرژی و جنجالی مثل رضا رشیدپور
رضا رشیدپور بدون شک یکی از مجربترین مجریهای تلویزیونی ایران است. تسلط او بر فنون بیان و اجرا، صراحت و خلق شیرینش مثالزدنی است. البته بارها همین صراحت باعث ایجاد حواشی و مشکلاتی برای او شده است.
مجری توانای برنامههای همچون «دید در شب»، «حالا خورشید»، «مثلث شیشهای» و ... نزدیک به 25 سال است که درزمینهٔ اجرا فعالیت دارد.
او مهندس، خلبان و کارگردان هم هست. به قول خودش رکورددار مدارک غیرمرتبط است. در سال 1386 حمید نعمتالله برای اولین بار از او بهعنوان بازیگراستفاده کرد. رشیدپور در هیبت یک بازیگر هم عملکرد قابل قبولی داشت و فعالیتش در سینما را ادامه داد. البته نه بهصورت جدی. رضا رشیدپور در فیلمهایی همچون «سوپراستار» و «قاتل اهلی» در نقش خودش ظاهر شد.
مراحل رشد و نمو آقای مجری
رضا رشیدپور هجدهم مردادماه ۱۳۵۴ در حوالی سلسبیل تهران (رودکی) متولد شد. البته او ترک است و اصالتی آذربایجانیدارد. مادرش خانهدار و پدرش مهندس الکترونیک بود.
پدر زمانی که برای جمعآوری تجهیزات لشکر عاشورا به دزفول اعزام شده بود، حین انجاموظیفه قطع نخاع شد و در سال ۷۶ به شهادت رسید. رضا تنها یک خواهر کوچکتر از خودش دارد که مهندس معمار است.
او در کودکی آنقدر آرام و ساکت بوده که میگوید، اطرافیان برخی اوقات فکر میکردند زنده نیست (به شوخی البته). اما در دوران دبیرستان 360 درجه تغییر کرد و آتش نسوزانده باقی نگذاشت.
رضا رشیدپور خاطرات جالبی هم از شیطنتهای نوجوانیاش دارد: «از زمانی که وارد دبیرستان شدم، شیطنتهای زیادی انجام میدادم. بهطور مثال در کلاس را از جا درمیآوردم، با پیچگوشتی میزها را باز میکردم یا اینکه تخته را جابهجا میکردم. ولی چون خیلی درسخوان بودم هیچکس حرفی نمیزد.
اما جالبترین شیطنت در همان دوران اتفاق افتاد. در مسیر مدرسه یک کتابفروشی بود که در زیرزمین قرار داشت و همیشه شلوغ بود. من هرروز میرفتم کنتور برق را میزدم و درمیرفتم و تمام لامپهای آنجا خاموش میشد.
جالب اینکه یکبار فروشنده به من گفت: نمیدانم چرا هرروز سر یک ساعت برقهای اینجا میرود! بنده خدا نفهمیده بود این شاهکار را هرروز خود من انجام میدهم.» رضا رشیدپور با تمام شیطنتهایش توانست دیپلم خود را با معدل 86/19 در رشته ریاضی فیزیک بگیرد. در دانشگاه ابتدا عمران و سپس کارگردانی خواند و با موفقیت از هر دو رشته فارغالتحصیل شد.
آغاز فعالیت
رشیدپور فعالیت رسمیاش در تلویزیون را با مجریگری برنامهای تحت عنوان «مثلث» آغاز کرد. بعد از آن سهگانه «شب شیشهای»، «عبور شیشهای» و «مثلث شیشهای» را در شبکه تهران اجرا کرد که موجب شهرتش شد.
اما حواشی یکی از همین برنامهها بود که باعث ممنوعالتصویری و دوری چندساله وی از تلویزیون شد. عدهای دلیل این مسئله را نماد برنامه «مثلث شیشهای» و شبیه بودن آن به نماد فراماسونرها دانستند.
یکسری صحبتهای مهمانان برنامه روی آنتن زنده، بیپروایی و البته گاهی ناتوانی رشیدپور در کنترل آنها هم مزید بر علت شد و او از صداوسیما خداحافظی کرد.
«مثلث» و «زنده روز» دیگر برنامههای توقیفشده تلویزیون در سالهای قبل با اجرای رضا رشیدپور بودند. بعد از 5 سال ممنوعالتصویری رضا رشیدپور در سال 92 اجرای برخی برنامههای حسن روحانی کاندید وقت رئیسجمهوری را بر عهده گرفت.
در سال 93 هم بهطور رسمی به صداوسیما بازگشت و ساخت برنامه طنز «عینک آفتابی» را در شبکه نسیم آغاز کرد. رشیدپور خوشحالی خود از رفع ممنوعالتصویریاش را اینگونه ابراز کرد: «نمیخواهم پنهان کنم خوشحالیام را، دلم تنگ شده بود اندازهی همهی روزهای سخت و شبهای بلند که به مردم سرزمینم فکر میکردم و ماندن و تلاش کردن و امیدوار بودن را ترجیح میدادم». او بعد از آن در برنامههای تلویزیونی همچون «حالا خورشید»، «هفت»، «صفر صفر» و ... بهعنوان مجری حضور پیدا کرده است.
اجراهای اینترنتی
البته اجرای رضا رشیدپور در برنامههای غیر تلویزیونی هم همواره جنجالی بوده است. او مدتی مجری برنامه «شب شما به خیر» در شبکه ماهوارهای ایرانیان بود. زمستان ٩۴ هم یک سورپرایز رسانهای داشت. «دید در شب» که رضا رشیدپور در آن روبهروی چهرههای خبرساز از هر ژانری مینشست و کمی صریحتر از قواره گفتوگوهای ویدیویی بود. رشیدپور در «دید در شب» محدودیتهای تلویزیون را نداشت و سؤالها و میهمانهای برنامهاش بارها جنجال برانگیختند. او در آن برنامه با مهمانانی همچون اکبر عبدی، شیلا خداداد، امیر تتلو، حمید رسایی، شهرام جزایری، محمدجواد ظریف، رضا کیانیان، مصطفی کواکبیان، حسین پاکدل، محمدصادق خرازی و سیروان خسروی به گفتگو پرداخت.
بازیگری
همانطور که گفتیم رضا رشیدپور برای اولین بار در فیلم سینمایی «بیپولی» به ایفای نقش پرداخت. رشیدپور را نمیتوان یک بازیگر حرفهای دانست. اما حضورش در عرصه بازیگری تاکنون قابلقبول و بدون ضعف آنچنانی بوده است. او هر دو سه سال یکبار در نقشهای کوتاه در یک فیلم سینمایی دیده میشود. از این جمله میتوان به آثاری همچون «سوپراستار»، «شیش و بش»، «شش نفر زیر باران»، «در امتداد شهر»، «قاتل اهلی» و ... اشاره کرد. «مرد هزارچهره» نیز تنها نقشآفرینی وی در مجموعههای تلویزیونی بود.
ازدواج
رضا رشیدپور در سال 1382 با نغمه مهرپاکمجری رادیو و تلویزیون ازدواج کرد. آشنایی این دو در سال 1379 بهواسطه اجرای مشترک یک برنامه رادیویی به نام «جوان ایرانی» صورت گرفت. دختری به نام هلن حاصل ازدواج این زوج هنرمند است. البته خانم مهرپاک بعد از ازدواج فعالیتی در حوزه رسانه نداشته است.
خلبان رشیدپور
مجری جنجالی بهترین بهره را از دوران ممنوعیت خود برد. رشیدپور با فاصله گرفتن از فضای فعالیتهای تلویزیونی و سینمایی اقدام به تکمیل تحصیلات خلبانی خود کرده و مدرک خلبانی با گرایش هواپیمای ایرباس سری سیصد را دریافت کرد. بنابراین او تنها هنرمند ایرانی است که علاوه بر مدرک کارگردانی سینما در دو شاخه غیرمرتبط یعنی کارشناسی ارشد مهندسی سازه و خلبانی اقدام به تحصیل کرده است.
شغلهای دوم و سوم و ...
رضا رشیدپور در یکی از برنامههای تلویزیونی اعلام کرد که درآمد ماهیانهاش نزدیک به 20 میلیون تومان است. شاید گمان کنید چگونه یک مجری تلویزیونی میتواند همچنینی درآمدی داشته باشد. اما فراموش نکنیم که رشیدپور برای خالی نبودن عریضه آموزش خلبانی یا مهندسی ندید. او در هر سه زمینه خلبانی، مهندسی و رسانه فعالیت دارد. آنطور که خودش میگوید حتی رسانه شغل اصلیاش هم محسوب نمیشود. رشیدپور پس اخذ مدرک مهندسی در آزمون نظام شرکت کرده و موفق به اخذ حق امضا و محاسبه شده است. او سالها پیش به همراه دوستانش شرکتی به نام سامان سد تأسیس کرده و درزمینهٔ پروژههای بزرگ عمرانی مثل نیروگاه سازی و یا پتروشیمی فعالیت میکند. همچنین صاحب یک شرکت هلدینگ درزمینهٔ تور، آموزش پرواز، لاین تفریحی میباشد و تدریس خلبانی هم میکند.
ورزش
رشیدپور باآنکه علاقه زیادی به فوتبال دارد و طرفدار پروپاقرص پرسپولیسوتراکتورسازیاست، تاکنون حتی یکبار هم فوتبال بازی نکرده است. اما اغلب به ورزشهای همچون شنا و بیلیارد میپردازد. مدتی هم قرار بود شبکه اینترنتی باشگاه پرسپولیس با همکاری و مجریگری رضا رشیدپور تأسیس شود که گویی این پروژه به فاز اجرایی نرسید.
سیاسی
در هیجدهم خرداد ۱۳۹۲ رضا رشیدپور با حضور در همایش انتخاباتی حسن روحانی، اجرای برنامه را بر عهده گرفت. در این همایش بیش از ۵۰ هزار نفر حضور داشتند. رشید پور همچنین در جریان سفر حسن روحانی به مشهد و اصفهان همراه با وی بوده و اجرای مراسم را بر عهده گرفت. او در یکی از برنامههای تلویزیونی صراحتاً اعلام کرد: «هیچ ارادتی به دولت قبل (محمود احمدینژاد) ندارم و نخواهم داشت. اما افتخار میکنم بخشی از زندگیام را در دولت فعلی فعالیت سیاسی کردم.»
بیهوشی روی آنتن
رضا رشیدپور صبح روز چهارشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۵ در حال اجرای برنامهٔ زندهٔ «حالا خورشید» هوشیاری خود را از دست داد و به زمین افتاد.وی از ابتدای شروع برنامه حال مساعدی نداشت.این اتفاق برای بینندگانی که عادت داشتند رضا رشیدپور را همواره سرحال و قبراق ببیند کمی عجیب به نظر میرسید. به هر ترتیب آقای مجری برای مداوا به بیمارستان بقیةالله منتقل شد.به گفته پزشکان معالج، حمله عصبی حاصل از فعالیت کاری علت اصلی بیهوشی بودهاست. همچنین روابط عمومی برنامهٔ حالا خورشید گفت: «بیهوشی رشیدپور به دلیل افت فشاربوده است و اکنون او را به بیمارستان بقیةالله منتقل کردهایم. او الآن هوشیار است.» همین ماجرا باعث شد برنامه حالا خورشید به مدت چند ماه روی آنتن شبکه سه نباشد.
مصاحبه با رئیسجمهور
رشیدپور دوم بهمن 1396 در یک برنامه تلویزیونی به مدت یک ساعت با حسن روحانی رئیسجمهور وقت گفتگو کرد. گفتگویی که انتقاد زیادی را به همراه داشت.
او در واکنش به شکایات و انتقادات آن برنامه گفت: «بسیار سپاسگزارم از نقدهایی که میشود و من بسیار استقبال میکنم و متشکرم میشوم که نظرات خود را بگویید زیرا هر پیشرفتی که در کشور صورت میگیرد بر اساس نقد صحیح مردم است اما امیدوارم این نقد به سمت فحش دادن نرود.
باید چند نکته را درباره مصاحبه دیشب بیان کنم. من مسئول مصاحبه با رئیسجمهور بودم نه مسئول مناظره. من رفته بودم تا درباره مشکلات کشور از رئیسجمهور پرسش کنم نه اینکه درباره مشکلات کشور پاسخ بدهم. باید زمان مصاحبه بسیار بیشتر میبود. زیرا بیش از نیمی از سؤالات از رئیسجمهور باقیمانده بود و فرصت پرسش فراهم نشد.»
حمایت از همکار
هانیه توسلی پس از مرگ گربهاش در صفحه شخصی خود پستی به اشتراک گذاشت و ناراحتی شدیدش از این مسئله را ابراز کرد. پس از انتشار این پست کاربران زیادی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و نرمافزارهای پیامرسان نسبت به آن واکنش نشان دادند و بهنوعی این خبر نقل هر محفلی شد. رضا رشیدپور این بار به دفاع از هانیه توسلی برآمد و گفت: «شما دوست دارید با ناراحتیتان با تمسخر رفتار کنند؟ اگر داشتن حیوان خانگی تقبیح شده، توهین به شخصیت یک نفر بیشتر تقبیح شده است.»