چرا از وضع مالی شوهرم ناراضی هستم؟
او درآمد کافی را ندارد
یکی از دلایل نارضایتی زنان از وضعیت مالی همسرشان این است که او درآمد کافی را ندارد و درآمدش کفاف خرجها را نمیدهد.
او تا حد زیادی به خانواده و دوستانش کمک میکند و دیگر برای زندگی خودشان چیزی باقی نمیماند
برخی از مردان به دلایلی مثل وابستگی، ترس از دست دادن حمایت خانواده و دوستان و یا برای اینکه میترسند کلا آنها را از دست بدهند و دیگر در کنار خود نداشته باشند و طرد شوند، زیاد به آنها خدمت میکنند. این خدمت میتواند مالی باشد یا به شکلهای مختلف دیگر و شاید به علت این احساسات و ترسها، خدمترسانی بیش از حد بکنند و همین موضوع باعث نارضایتی خانم شود.
او تلاشی برای بهبود اوضاع نمیکند
اگر همسرتان به هر دلیلی تلاشی برای بهبود زندگی و وضعیت مالیتان نکند، باعث میشود این نارضایتی اوج بگیرد و بیشتر شود.
مدیریت مالی ندارد و ولخرجی میکند
افرادی که مدیریت مالی ندارند و ولخرجی میکنند، نمیتوانند زندگی مشترکشان را از لحاظ مالی به درستی اداره کنند و همین مشکل میتواند باعث نارضایتی خانم شود. افراد ولخرج دقت نمیکنند که چه کار میکنند و چه چیزهایی را خریداری میکنند و آیا الآن زمان خرج کردن است یا خیر، باید پس انداز کنند. ممکن است آن قدر خرج کنند که برای سایر روزها، پولی باقی نماند و مشکلاتی در زندگیشان ایجاد شود.
انتظارات خانم برآورده نمیشود
اگر آقا مدیریت مالی یا توانایی مالی لازم را نداشته باشد و نتواند انتظارات خانم را تا حدی که لازم است برآورده کند، خانم دچار نارضایتی میشود، البته ممکن است برخی از انتظارات خانم هم از روی پرتوقعی و اشتباه باشد.
از وضعیت مالی شوهرم ناراضی هستم. چه کار کنم؟
مدام در مورد آن صحبت نکنید و به شوهرتان سرکوفت نزنید
نیاز نیست مدام در مورد وضع مالی شوهرتان با او صحبت کنید، دعوا کنید و سرکوفت بزنید. هر چقدر بیشتر تکرار کنید و بیشتر او را تخریب کنید، او به خاطر لجبازی و له شدن غرورش، کمتر برای درست شدن اوضاع تلاش خواهد کرد و یا ممکن است با شما دعوا کند و حرفهای بدی به شما بزند. بنابراین بهتر است فقط یک بار با او صحبت کنید اما دقت کنید که هیچ تحقیر یا سرزنشی در کار نباشد. قرار نیست ما به خاطر اشتباهات یکدیگر و یا مشکلات رابطه یکدیگر را تخریب کنیم. قرار است یاد بگیریم درست و محترمانه با هم در مورد مشکلات صحبت کنیم تا حل شوند و نه اینکه بیشتر بینمان فاصله بیندازند.
روی چیزهایی که برایتان فراهم میکند دقت کنید و نه چیزهایی که ندارید
روی نقاط مثبت زندگیتان و کارهایی که برای شما میکند تمرکز کنید و نه کارهایی که برایتان نمیکند. تمرکز کردن روی نقاط منفی ارتباطتان باعث میشود کم کم ناشکر و قدرنشناس شوید و حس منفی نسبت به همسر و زندگی مشترکتان داشته باشید. بهتر است واقعبین باشید. شوهرتان تا به حال تمام تلاش خود را کرده است و میکند یا حداقل سعی میکند شوهر خوبی باشد و نیازهایتان را برآورده کند. احتمالا ناشکری باشد اگر بگوییم او هیج کاری تا به حال نکرده است، در حالی که احتمالا برایتان خانه، وسایل و بسیاری از چیزها را که روزانه از آنها استفاده میکنید را فراهم کرده است. بنابراین او سعی خود را میکند. بهتر است شکرگزار آنچه که میکند باشید و از او قدردانی کنید تا انگیزه داشته باشد بیشتر برای شما تلاش کند و بیشتر به نیازهای شما پاسخ بدهد.
سعی کنید به او و برنامهریزیهایش اعتماد کنید
قطعا او برنامهریزیهای مالی در ذهنش دارد، سعی کنید به او اعتماد کنید و همراهش باشید تا برنامههایش را به درستی اجرا کند.
خودتان هم شاغل شوید و به همسرتان در زمینه مالی کمک کنید
در دوران کنونی کمتر کسی میتواند به تنهایی زندگی مشترک را اداره کند. در اکثر خانوادهها زن و مرد با هم کار میکنند تا بتوانند زندگی را مدیریت کنند. اگر درآمد همسرتان کفاف خرجهایتان را نمیدهد، سعی کنید شما هم شاغل شوید و کمک خرج او شوید. همکاری کردن با هم در زندگی مشترک باعث میشود در امور مختلف مثل امور مالی، موفقتر عمل کنید.
با هم اهداف مالی تعیین کنید
با همسرتان صحبت کنید که مثلا هر ماه هدف مالی تهیین کنید. مثلا مشخص کنید که این ماه باید تا چه حدی پول در حساب بانکیتان باقی بماند؟ در ماه بعدی چطور؟ یا مثلا این ماه چقدر باید پس انداز کنید؟ سعی کنید به این اهداف و برنامهریزیها متعهد بمانید.
خواستههایتان را مدیریت کنید
خواستههایتان را بررسی کنید و ببینید کدام یک از آنها درست و واقعبینانه است و کدام یک آنها غیرواقعبینانه است و همسرتان نمیتواند از پس برآورده کردن آنها بر بیاید. آن خواستههایی که درست نیست و یا بیشتر از توان همسرتان است را کنار بگذارید و یا برای آن برنامهریزی بلندمدت انجام دهید تا به کمک همسرتان به آن خواستهها برسید.
دیدگاه همسرتان در مورد پول و مسائل مالی را درک کنید
همسرتان چه دیدگاهی در مورد پول و مسائل مالی دارد؟ نظرش در مورد پول چیست؟ هر کسی اعتقادات خاص خودش را دارد. آگاه بودن نسبت به دیدگاهها و نگرشهای یکدیگر در زمینههای مختلف، باعث میشود بیشتر یکدیگر را بشناسیم و درک کنیم.
عادتهای مالیتان را تغییر دهید
شاید در خانوادهتان عادت داشتید وضع مالی بسیار عالی داشته باشید و به هر چیزی که میخواستید سریع برسید اما ممکن است شوهرتان این توانایی را نداشته باشد که همان شرایط خانه پدری را برای شما فراهم کند. پس ممکن است مجبور شوید کمی عادتهایتان را تغییر دهید تا بتوانید زندگی بهتر و صلحآمیزتری را با همسرتان داشته باشید. اگر عادت دارید همه چیز طبق روال خانواده پدریتان پیش بروید، باید درک کنید که همسرتان با پدرتان فرق میکند. بنابراین برای اینکه اذیت نشوید و تنش کمتری در رابطه داشته باشید، باید خواستهها و انتظاراتتان را تغییر دهید.
با همسرتان صحبت کنید و از او بپرسید که چه کمکی میتواند به او بکنید
قطعا وضعیت مالی همسرتان، او را نیز اذیت میکند اما شاید او چیزی را بروز نمیدهد. میتوانید با او صحبت کنید و بپرسید که چه کمکی میتوانید بکنید که اوضاع بهتر شود و با همکاری یکدیگر، مدیریت مالی بهتری را تنظیم کنید.
کدام مشکلات مالی میتواند باعث طلاق و جدایی زوجین شود؟
داشتن باورها و نگرشهای متفاوت از یکدیگر
اگر زوجین نگرشها و باورهای بسیار متفاوتی از هم داشته باشند، این تفاوتها میتواند باعث ایجاد بحث و اختلافات زیاد در زندگی مشترک شود. اگر زوجین نتوانند این اختلافات را حل کنند و با هم به توافق برسند، ممکن است رابطهشان از هم بپاشد و باعث جدایی شود.
داشتن اهداف مالی متفاوت
اگر زوجین اهداف مالی متفاوتی داشته باشند و نتوانند با هم به توافق برسند، ممکن است باعث طلاق و جدایی شود. مثلا یکی از زوجین میخواهد پولهایش را پس انداز کند که خانه بخرد اما دیگری میخواهد پس انداز کند که مهاجرت کند. این تفاوت میتواند مسیر زندگیشان را از هم جدا کند.
شک داشتن به یکدیگر از لحاظ مالی و خرجهایی که میکنند
گاهی زوجین به حساب بانکیهای یکدیگر شک میکنند و به پولهایی که از آن برداشت میشود حساس میشوند. این بحث و اختلافات میتواند منجر به بی اعتمادی بینشان شود و زندگی را به سمت جدایی برد.
با هم تفاهم ندارند که چه کسی باید خرج زندگی را بدهد و چه کسی مثلا باید اجازه خانه را پرداخت کند
اگر زوجین هر دو شاغل باشند و نتوانند به توافق برسند که هر کدامشان کدام خرجها را باید بدهد، ممکن است این اختلافات و انتظاراتی که از یکدیگر دارند، ارتباطشان را خراب کند و به سمت طلاق ببرد.
ولخرج بودن
ولخرج بودن هم مثل خسیس بودن یک مشکل است که مربوط به شخصیت یا عادات فردی آن شخص است. اگر افراد سعی نکنند این مشکلات را حل کنند، ممکن است در زندگی مشترک مشکلات زیادی برایشان ایجاد شود.
چگونه مشکلات و اختلافات مالی زندگی مشترک را حل کنیم؟
اگر مشکلات و اختلافات مالی زیادی دارید که در رابطهتان مشکلات زیادی را ایجاد میکند و به ارتباط صمیمانهتان آسیب میزند،
سخن پایانی
اگر زوجین نتوانند در مسائل مالی با هم به توافق برسند، زندگی مشترکشان آسیب میبیند و حتی ممکن است منجر به طلاق و جدایی شود. پس اختلافات مالی را جدی بگیرید و به کمک مشاور آنها را حل کنید. در این مقاله در مورد ناراضی بودن خانم از وضع مالی شوهرش صحبت کردیم. ابتدا از دلایل این نارضایتی نوشتیم و سپس راهکارهایی را برای حل این مسئله توضیح دادیم. در صورتی که برای حل این نارضایتی، نیاز به کمک تخصصی داشتید، میتوانید از زوج درمانگران همیار عشق در این زمینه کمک بگیرید. سعی کنید قبل از شدید شدن مشکلات و رسیدن به طلاق به فکر حل مشکلاتتان باشید تا آسانتر بتوانید ارتباطتان را ترمیم کنید و بهبود ببخشید.