یکی از اصلی ترین دلایل بو و طعم فوق العاده کوفته استفاده از سبزیجات می باشد، البته که سبزی های استفاده شده در تهیه کوفته نیز بسیار حائز اهمیت می باشد.
آشنایی با سبزی کوفته برای هر نوع کوفته ای
کوفته یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی است که برای طبخ آن از انواع سبزی های معطر و گوشت قرمز استفاده می شود. همانطور که گفتیم در تهیه کوفته سبزی های معطر به کار می رود که علاوه بر بخشیدن عطر دلپذیر به کوفته، خواص بیشماری برای سلامتی دارند. اگر نمی دانید برای تهیه کوفته از چه نوع سبزیجاتی استفاده می شود، این بخش را مطالعه نمایید.
سبزی کوفته شامل چیست؟
در تهیه بسیاری از انواع کوفته از سبزیجات مختلفی استفاده می شود. معمولا سبزیجات کوفته شامل جعفری، تره، نعنا، ریحان، ترخون و پیازچه است.
جعفری
جعفری یکی از سبزیجاتی است که در تهیه کوفته از آن استفاده می شود و علاوه بر استفاده از آن به عنوان یک چاشنی به عنوان دارو از آن استفاده می شود زیرا جعفری تازه حاوی یتامین A، k و E، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین ب 6، فولات، آهن و زینک، ویتامین C، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر و سدیم است.
تره
یکی دیگر از سبزیجات بکار رفته در تهیه کوفته تره است که به خانواده پیاز، پیازچه و سیر تعلق دارد. تره، ترد و تند و دارای طعم ملایم و بسیار شبیه پیاز می باشد. تره برای درمان همه عفونت ها، یبوست دائمی، ترش کردن غذا و سوء هاضمه، رفع چاقی و تسکین درد مفاصل و نقرس گزینه مفیدی محسوب می شود.
نعنا
نعنا، یک سبزی معطری با طبیعتی گرم و خشک است که در تهیه کوفته از آن استفاده می شود. در تهیه برخی کوفته ها می توان از نعناع خشک نیز استفاده نمود. نعنا اشتها برانگیز و نشاط آور بوده و دارای ویتامین های فراوان می باشد.
ریحان
ریحان یک سبزی معطر است که یکی از اجزای سبزی کوفته می باشد. هضم کنندگی، باز کردن رگ ها و مجاری، خوشبو سازی بازدم، خوشبو کردن بدن، اشتهاآوری، رفع درد بدن و بهبود جذام از خواص مفید ریحان هستند. در تهیه کوفته به جای ریحان می توانید از گشنیز استفاده کنید.
ترخون
گیاه ترخون به دلیل طعم تند و رایحه دل انگیزش از محبوب ترین طعم دهنده های غذا است که در تهیه کوفته نیز به کار می رود. ترخون دارای ویتامین های A و C، نیاسین، پیریدوکسین، فولات، ریبوفلاوین است و آنتی اکسیدان های موجود در آن به مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن کمک می کنند.
پیازچه
پیازچه ها در واقع همان پیازی است که قبل از رسیدن کامل، برداشت شده است و طعم آن نسبت به پیاز ملایم تر و تراکم مواد مغذی در پیازچه ها بیشتر است. از پیازچه در تهیه کوفته استفاده می شود و طعم مطبوعی را به کوفته می بخشد. پیازچه منبع بسیار خوب ویتامین ث، کروم، فیبر غذایی و منبع خوبی برای منگنز، مولیبدن، ویتامین ب. 6، اسید فولیک، پتاسیم و فسفر است.
نکات مهم درباره سبزی کوفته
در تهیه اغلب کوفته ها از سبزیجات بالا استفاده می شود اما برای تهیه هر نوع کوفته ای باید طبق دستورالعمل آن از سبزیجاتی که در رسپی آن به کار رفته استفاده نمایید.
می توان در تهیه کوفته از شوید و مرزه نیز استفاده نمود اما بهتر است نسبت تره و مرزه به حدی باشد که مزه تره غالب باشد.
در تهیه کوفته باید نعنا را کمتر از همه بریزید تا کوفته شما را تلخ نکند.
می توانید به جای ریحان از گشنیز و شوید بیشتری استفاده کنید.
زمان تهیه کوفته سبزیجات را از قبل پاک کنید، بشویید و روی تخته ساطوری کنید.
خواص درمانی سبزی کوفته
از خواص درمانی سبزی کوفته می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دفع سنگ کلیه
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
- کاهش کلسترول خون
- آرامش اعصاب
- جلوگیری از سرطان
- خوشبوکننده دهان
- تقویت کننده استخوان
- بهبود دهنده اختلالات تنفسی
انواع کوفته
سبزی کوفته ای که ترکیباتش را در این بخش از نمناک خواندید برای انواع کوفته ها قابل استفاده است، کوفته هایی که انواعش شامل لیستی است که در ادامه خواهید خواند.
- کوفته ساده
- کوفته سبزی شیرازی
- کوفته قلقلی ها
- کوفته شیرین کرمانشاهی
- کوفته برنجی
- کوفته تبریزی
- کوفته شامی
- کوفته همدانی
- ریزه کوفته
- کوفته آلوی شیرازی
- کوفته انار
- کوفته عدس
- کوفته بلغور
- کوفته زرشک
- کوفته مرغ
- کوفته هویج
- کوفته ماهی
- کوفته هلو
- کوفته گشنیز
- کوفته گردو
- کوفته شوید باقلا
- کوفته بوقلمون و کدو سبز
- کوفته بادمجان
- کوفته اسفناج
- کوفته سیب زمینی
- کوفته کاری
- کوفته قارچ