مشاهده آنلاین کارتون‌های نوستالژی و کم‌یاب دهه شصت + ویدئو

13:35 - 2020/12/18
گزیده‌ای از کارتون‌های جذاب که در دوران دهه شصت خاطره انگیز شدند.
برنامه کودک

کارتون سال‌های دهه شصت و اوایل هفتاد که هیچ تکنولوژی در کار نبود، کودکان را پای تلویزیون می‌نشاند تا خاطرات شیرینی را کنار هم سپری کنند. کارتون‌های خاطره سازی که بهانه‌ای بود برای لذت بردن از حضور در خانه، لذت با هم بودن پای تلویزیون. کارتون‌هایی با دوبلاژ‌های خاطره انگیز که در یاد و خاطره همه ما ثبت شده اند.

در این گزارش سعی کرده‌ایم با گردآوری گزیده‌ای از این کارتون‌های خاطره انگیز، دوران دهه شصت را برایتان زنده کنیم.

کارتون نوستالژیک «آخرین برگ»

کارتون «آخرین برگ/ The last leaf» که به نام دخترک نا امید نیز شناخته می‌شود، یکی از کارتون‌هایی بود که در دهه شصت از تلویزیون ایران پخش می‌شد و اکنون از آثار خاطره انگیز برای متولدین این دهه محسوب می‌شود.

کارتون نوستالژیک «بسته ناطق»

کارتون «بسته ناطق» اثری بود که در سال ۱۹۷۸ به کارگردانی برایان کاسگراو و نویسندگی رزماری آن سیسن، ساخته شد و محصول کشور انگلیس است. این کارتون در واقع از کتابی به همین نام اقتباس شده بود که به نام «نبرد در قلعه کاکاتریس» نیز شناخته می‌شد.

این انیمیشن کوتاه چهل دقیقه‌ای در دهه شصت با پخش در تلویزیون ایران به یاد ماندنی و خاطره انگیز شد. مینو غزنوی، تورج نصر و غلامعلی افشاریه از صداپیشگان این کارتون بودند.

کارتون نوستالژیک «داستان زمستان»

انیمیشن «داستان زمستان» از کارتون‌های به یاد ماندنی دهه شصتی هاست که دیدن آن می تواند برای خیلی از متولدین این دهه خاطره انگیز باشد.

کارتون نوستالژیک «یک کیسه سیب»

انیمیشن کوتاه «یک کیسه سیب» محصول کشور روسیه در سال ۱۹۷۴ است که با پخش از تلویزیون ایران بسیار خاطره انگیز و به یاد ماندنی شد.

ویتولد بورزیلوفسکی کارگردان این اثر و ولادیمیر سوتیو نویسنده آن بودند. عنوان این اثر به انگلیسی «Sack of Apples» و به روسی «Meshok yablok» است.

کارتون نوستالژیک «ووک؛ روباه کوچک»

«ووک: روباه کوچک» انیمیشنی ساخت کشور مجارستان به کارگردانی آتیلا دارگای است که سال ۱۹۸۱ در این کشور منتشر شد. در ایران نیز این اثر در اواخر دهه شصت منتشر شد و اکنون از آثار خاطره‌انگیز متولدین این دوره محسوب می‌شود.

کارتون نوستالژیک «دوستی پیرمرد و گنجشک»

در دهه شصت از تلویزیون ایران مجموعه انیمیشن‌هایی با عنوان بهترین داستان‌های دنیا (Manga Fairy Tales of the World) پخش می‌شد و نام یکی از قسمت‌های محبوب این مجموعه، «دوستی پیرمرد و گنجشک» بود. این انیمیشن ژاپنی در سال ۱۹۷۶ ، در ۱۲۷ قسمت ۲۰ دقیقه‌ای تولید و منتشر شد.

کارتون نوستالژیک «آدم برفی»

کارتون «آدم برفی/The Snowman» یک انیمیشن تلویزیونی کوتاه بود که براساس کتابی تصویری به همین نام در سال ۱۹۷۸ توسط ریموند بریگز نوشته شده بود و ساخته شد. این انیمیشن توسط دیان جکسون برای یک شبکه انگلیسی ساخته شد و برای اولین بار نیز در دسامبر ۱۹۸۲ به نمایش در آمد. این اثر در ایران نیز در دهه شصت نمایش داده شد و اکنون از انیمیشن‌هایی است که خاطره ساز شده اند.

کارتون نوستالژی «قلعه هزار اردک»

کارتون نوستالژی «قاصدک»

کارتون قاصدک چکمه پوش یکی از قدیمی‌ترین کارتون‌های پخش شده در دهه شصت میباشد که از تلویزیون ایران پخش می‌شد. این کارتون محصول سال ۱۹۸۴ لهستان است که قسمت‌هایی حدودا ۱۰ دقیقه‌ای داشت.

کارتون نوستالژی «باغ گل‌ها و خپل»

یک مجموعه پویانمایی بود که در دهه شصت از تلویزیون با نام باغ گل‌ها و خپل پخش می‌شد. نام این سریال در واقع جیمز گربه (James the Cat) است که توسط جان کلایتون و برای یک شبکه تلویزیونی اسکاتلندی برای کودکان ساخته شد.

داستان این انیمیشن در باغ یک خانه (شماره ۱۰۴) می‌گذرد و به ماجرا‌های گربه‌ای به نام «جیمز» و دوستان جدیدش می‌پردازد. شخصیت‌های دیگری نیز مثل یک حلزون، کانگورو، قورباغه و خرگوش نیز در این سریال وجود دارند.

کارتون نوستالژیک «پر‌های درنا»

انیمیشن «پر‌های درنا/ Crane's Feathers» محصولی از کشور روسیه است که در سال ۱۹۷۷ در دوران اتحادیه جماهیر شوروی منتشر شد. این اثر بر اساس افسانه‌ها و داستان‌هاى کهن ژاپنی ساخته شده است. درنا در فرهنگ مردمان شرق آسیا به خصوص در کشور ژاپن، نماد صلح، آرامش و احترام به روح طبیعت است.

کارتون نوستالژیک «شکارچی پروانه»

انیمیشن «پروانه/Butterfly» که در ایران به نام‌های پروانه‌ها و شکارچی پروانه نیز شناخته می‌شود، اثری انیمیشنی و کوتاه بود که سال ۱۹۷۲ در زمان اتحاد جماهیر شوروی توسط انیماتور روسی به نام آندری کراژانوفسکی ساخته شد. Roza Khusnutdinova نیز نویسنده این اثر بود.

کارتون نوستالژیک «باغچه سبزیجات»

«باغچه سبزیجات» یک انیمیشن سریالی و تلویزیونی برای کودکان بود که مایکل باند نویسنده انگلیسی، آن را خلق کرد؛ نویسنده‌ای که نوشته‌هایش از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین‌ آثار بازار کتاب کودکان بود. این برنامه برای نخستین بار در سال ۱۹۶۸ در سیزده قسمت روی آنتن رفت و پیش از انقلاب، با همین نام از تلویزیون کشورمان پخش می‌شد.