سهند سایپا

این خودروی خفن جایگزین ساینا می شود | آپشن های سهند سایپا چیست؟

18:30 - 2023/05/08
خودرو سهند جایگزین سایپا خواهد شد و قرار است در سال 1402 مونتاژ شود.

خودرو سهند ابتدا قرار بود توسط سایپا عرضه شود ولی در نهایت قرار است تا در سال ۱۴۰۲ در کارخانه پارس خودرو مونتاژ شود و به بازار بیاید. مشخصات سهند مانند سایپا اطلس است و تفاوت خاصی با آن ندارد.

این خودروی خفن جایگزین ساینا می شود | آپشن های سهند سایپا چیست؟10

سال ۱۴۰۰ بود که مطلع شدیم دومین خودروساز بزرگ کشور قصد دارد یک سدان جدید با نام سهند سایپا را به بازار ارائه دهد. در نمایشگاه تحول صنعت خودرو ۱۴۰۱ فرصتی پیش آمد تا نمونه‌ اولیه این خودرو به همراه مشخصات کلی آن به نمایش درآید. در ادامه قصد داریم به بررسی ماشین سهند سایپا پرداخته و مشخصات فنی سهند سایپا به همراه دیگر ویژگی‌های این سدان جدید مبتنی بر پلتفرم تیبا ایکس۲۰۰ را به اطلاعتان برسانیم.

معرفی سهند سایپا و بررسی طراحی

متاسفانه در اینجا با یک محصول جدید که بر اساس پلتفرمی مدرن ساخته شده باشد، طرف نیستیم. سهند سایپا در واقع فیس‌لیفت خودرو ساینا محسوب می‌شود که نمای جلو و پشت آن به طرز کاملا زیبا و دلچسبی تغییر کرده است. انصافا این تغییرات ظاهری به ویژه در نمای جلو و عقب کاملا هماهنگ، زیبا و متناسب با یک خودروی اقتصادی امروزی از آب در آمده و برخلاف دوران گذشته که معمولا خودروهای فیس‌لیفت داخلی طراحی چندان جذابی نداشتند، نمی‌توان انتقادی منصفانه را به آن وارد دانست.

این خودروی خفن جایگزین ساینا می شود | آپشن های سهند سایپا چیست؟19

همچنین درپوش موتور نیز با حجم پردازی‌ها و چین‌خوردگی‌های جذاب‌تری همراه شده که جلوه اسپرت و عضلانی‌تری برای این سدان کوچک پدید آورده است. اما متاسفانه باید گفت که این طراحی زیبا در نمای جلو و عقب چندان تناسبی با استایل کلی بدنه به ویژه در نمای جانبی ندارد. زیرا ناحیه کناری این خودرو در واقع مشابه بدنه تیبا و ساینا است که همان فریم قدیمی خود را کاملا حفظ کرده و تغییر اساسی به‌جز تحول رینگ‌ها در آن مشاهده نمی‌شود.

این خودروی خفن جایگزین ساینا می شود | آپشن های سهند سایپا چیست؟16

اما تحول اساسی دیگر سهند در بخش کابین رخ داده است. استفاده از داشبورد جدید با طراحی زیباتر از گذشته می‌تواند یکی از نقاط قوت نمای داخل سهند سایپا در مقایسه با محصولاتی همچون ساینا و کوییک باشد. در اینجا از غربیلک فرمان مشابه کوییک اتوماتیک پلاس استفاده شده اما سایر قسمت‌ها تغییر کرده و طراحی جذاب‌تری در معرض دید می‌گذارد.

صفحه کیلومترشمار نیز از عقربه‌های مکانیکی با حالت قرینه برخوردار است که پیش از این مشابه آن در محصولاتی مثل ام وی ام x22 دیده شده بود. درمجموع به عنوان یک خودروی اقتصادی می‌توان به کابین سهند سایپا امتیاز قابل قبول اعطا کرد اما از لحاظ سطح کیفی متریال همچنان جای نسبتا زیادی برای پیشرفت این خودرو وجود دارد.

این خودروی خفن جایگزین ساینا می شود | آپشن های سهند سایپا چیست؟8

مشخصات فنی سهند سایپا

آن‌گونه که تا به اینجا کار به اطلاع ما رسیده است ماشین سهند سایپا از همان موتور m15 موجود در تیبا و ساینا استفاده می‌کند، با این تفاوت که دریچه گاز آن به طور استاندارد به صورت برقی در آمده و بیشینه قدرت و گشتاور این موتور نیز به حدود بالاتری رسیده است. گفته شده حداکثر قدرت موتور سهند سایپا معادل 90 اسب بخار است و بیشینه گشتاور آن نیز به ۱۳۷ نیوتن متر می‌رسد.

این خودروی خفن جایگزین ساینا می شود | آپشن های سهند سایپا چیست؟4

نکته مهم در مورد سهند سایپا ارتقای وزن قابل توجه آن است که در مقایسه با ساینا حدود ۱۷۰ کیلوگرم سنگین‌تر شده و به 1220 کیلوگرم رسیده است. باید بدانید این رقم حتی از وزن خودرویی مثل سورن پلاس نیز بیشتر است. گنجایش باک سوخت سهند سایپا تغییری نکرده و 41 لیتر بنزین را درون خود جا می‌دهد. گفته شده که مصرف سوخت ترکیبی سهند سایپا حدود ۷ لیتر در هر صد کیلومتر است؛ این رقم معادل مصرف سوخت ترکیبی تیبا و ساینا است که البته با توجه به افزایش وزن قابل توجه سهند، این عدد نمی‌تواند در عمل چندان صحیح باشد و به نظر ما حداقل مصرف سوخت این خودرو چیزی حدود ۷.۵ لیتر در هر صد کیلومتر خواهد بود.

این خودروی خفن جایگزین ساینا می شود | آپشن های سهند سایپا چیست؟16

همچنین شنیده شده که گیربکس اتوماتیک سی وی تی روی این محصول جدید سایپا نصب خواهد شد. اما آن‌طور که در جدیدترین تصاویر منتشر شده از سهند به چشم می‌خورد، گیربکس دستی ۵ سرعته نیز برای آن انتخاب شده است. پس احتمالا سایپا تصمیم دارد هر دو نسخه دنده‌ای و اتوماتیک سهند را به بازار بفرستد.

مدل خودرو سهند سایپا
نوع موتور چهار سیلندر تنفس طبیعی 1.5 لیتزی
توان (اسب بخار) 90
گشتاور (نیوتن متر) 137
گیربکس 5 دنده دستی یا اتوماتیک CVT
شتاب 0-100 (ثانیه) 13 (تقریبی)
بیشترین سرعت
مصرف سوخت (Lit/100km) 7 تا 7.5
حجم باک (Lit) 41
وزن (kg) 1220

آپشن های سهند سایپا

در ادامه بررسی ماشین سهند سایپا به بخش امکانات و تجهیزات این خودرو می‌رسیم. گرچه هنوز اطلاعات دقیق و مشخصی در مورد نوع تجهیزات به کار رفته در سهند و تیپ‌های آن از لحاظ سطح امکانات به دست ما نرسیده است، اما گفته می‌شود امکاناتی مثل کروز کنترل، تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم مالتی مدیا همراه با دوربین و نویگیشن و نمایشگر لمسی، کامپیوتر سفری، سیستم پایش فشار باد تایرها، دو کیسه هوا برای سرنشینان جلو، ترمزهای ضد قفل ABS و EBD، سنسور پارک عقب و…، در نسخه فول آپشن سهند به کار خواهند رفت.

کلام پایانی

سهند سایپا یک سدان زیبای اقتصادی با طراحی کاملا قابل قبول به ویژه در نمای جلو و عقب محسوب می‌شود. طراحی کابین آن نیز می‌تواند مورد پسند و رضایت مشتریان واقع شود، به ویژه اگر با یک متریال نسبتا باکیفیت همراه باشد، قطعا ضریب رضایت مشتری از این خودرو بسیار بیشتر خواهد بود. اما نکته‌ای که در این بین لازم می‌بینیم گوشزد کنیم، آن است که طبق اظهارات وزیر صنعت باید پلتفرم‌های قدیمی و محصولات مبتنی بر آنها جای خود را به تولیدات جدید دهند که از لحاظ مصرف سوخت، ایمنی و سایر استانداردها در حد بهینه‌ای قرار داشته باشند.

باید بدانید طرح توسعه و طراحی ماشین سهند سایپا مربوط به سال گذشته است و در آن دوران هنوز بحث واردات و مونتاژ خودروهای اقتصادی مدرن در سرلوحه کار وزارت صنعت با شدت و حدت کنونی قرار نداشت. با این حساب فعلا باید منتظر ماند و دید که آیا سایپا اجازه پیدا خواهد کرد خودرو سهند را بر مبنای پلتفرم قدیمی تیبا توسعه دهد و به تولید انبوه برساند یا اینکه به ناچار این طرح را به دست فراموشی می‌سپارد و در عوض به سراغ محصولات روز با سطح ایمنی بالاتر، مصرف سوخت پایین‌تر و کیفیت بیشتر می‌رود. پس فعلا باید دید که سایپا در ماه‌های آینده چه برنامه‌ای برای تولید خودروهای اقتصادی در پیش خواهد گرفت‌ تا مشخص شود آیا سهند به بازار خواهد آمد یا خیر؟