اگر احساس می کنید اعتماد به نفس شما در رابطه کاهش می یابد، ممکن است رفتارهای همسرتان باعث از بین رفتن اعتماد به نفس شما باشد.
این علائم یعنی همسرتون اعتماد به نفس شما را نابود کرده
شاید رابطه شما کاملا درست به نظر برسد اما مدتی است دچار شک و تردید شده اید. احتمالاً فکر می کنید که همسرتان 100% پشت شما نیست یا احساس نا امیدی در رابطه دارید و گاهی اوقات حس بی ارزشی به شما دست می دهد.
آیا به نظرتان همسرتان باعث از بین رفتن اعتماد به نفس شما شده است؟ اگر چنین احساسی دارید، اکنون زمان آن است که دوباره رابطه خود را با این شخص ارزیابی کنید. در این قسمت از خانواده علائمی را شما معرفی می کنیم که نشان می دهد همسرتان اعتماد به نفس شما را نابود کرده است.
کنترل همه چیز در رابطه
اگر همسر تان سر هر تصمیمی فقط خودش فکر می کند و هیچ مشورتی با شما نمی کند، نشان دهنده این است که این رابطه شما را خرد کرده است. زمانی که همسر احساس کند که باید بودجه خانگی را کنترل کند، تصمیمات امور منزل را خودش اتخاذ کند، یعنی به عقاید و فکر شما اعتماد ندارد.
در نتیجه اعتماد به نفس شما نیز خدشه دار می شود. در واقع این رفتار جزء پرچم قرمز های یک رابطه می باشد و نشان می دهد که باید دنبال راه چاره باشید.
تلاش نکردن برای شما
یک رابطه قوی و سالم رابطه ای است که در آن هر دو طرف امنیت را در رابطه ایجاد کنند. زمانی که یکی از افراد نتواند در رابطه متعهد باشد، کاملا مشخص است. رابطه ای که در آن یکی از افراد هیجانش را نشان ندهد و شما را تشویق نکند یا به شما عشق ندهد، به معنای این است که شما دچار احساس کمبود حمایت می شوید.
درک نکردن
آیا تا به حال برایتان پیش آمده که با همسرتان صحبت کنید اما متوجه شوید که او اصلا به حرف های شما گوش نمی داده؟ آیا تا به حال حس بی توجهی از سمت او را چشیده اید؟ در چنین زمان هایی احساس می کنید او هرگز شما را درک نمی کند. درک نکردن عاملی است که اعتماد به نفس طرف مقابل را خدشه دار می کند و به مرور زمان بدتر می شود.
رفتار کردن مانند یک بچه
هیچ چیز بدتر از این نیست که همسر تان فکر کند که شما یک کودک هستید و با شما مانند یک بچه رفتار کند. هیچ دلیل منطقی هم برای این کار وجود نخواهد داشت. اگر از این رفتار او در جمع دیگران خجالت زده و شرمنده باشید و احساس بی ارزشی به شما دست بدهد، قطعا در چنین شرایطی احساس می کنید که احترام شما به اندازه کافی رعایت نشده است.
رفتار ناشایست با شما حتی مقابل دیگران
زمانی که یک فرد شما را مقابل دیگران خورد می کند، نشانه خوبی نیست. این اقدام باعث ایجاد حس ناامنی در شما می شود و شما اعتماد به نفستان را از دست می دهید.
عشق با قید و شرط
اگر احساس می کنید که نیاز به تایید و عشق همسرتان دارید، ممکن است علتش این باشد که به اندازه کافی به خودتان اعتماد ندارید و در نتیجه بسیار تلاش می کنید تا آرامش را حس کنید و همیشه کارهای درست انجام دهید این رفتار اصلاً نشان دهنده یک رابطه سالم نیست.
همسر تان نباید شما را با قید و شرط دوست داشته باشد. نباید کاری کنید که دوست داشته شوید و شما لایق یک عشق بی قید و شرط هستید.
انتقاد زیاد
در بخش خانواده به این مورد بارها پرداخته ایم، ممکن است همسرتان سعی داشته باشد که مدام هر کار شما را اصلاح کند و از هر کاری که انجام می دهید، انتقاد کند.
مثلاً از نوع آشپزی، نوع لباس پوشیدن و مدل مو های شما مدام ایراد می گیرد و باعث می شود که شما احساس کنید به اندازه کافی خوب نیستید. آن ها بدون احترام با شما رفتار می کنند و در نتیجه از کارهای خوبتان قدردانی نمی کند و این یکی از عواملی است که اعتماد به نفس زوجین را خدشه دار می کند.
احساس به دام افتادن در یک رابطه
اگر احساس می کنید که در یک رابطه به دام افتاده اید و هیچ عشق و قدردانی را در این رابطه پیدا نمی کنید، احتمالا زمان مناسبی است که یک قدم به عقب برگردید و رابطه خود را ارزیابی کنید.
احساس به دام افتادن باعث از بین رفتن اعتماد به نفس شما می شود و مدام احساس بی ارزشی می کنید زیرا نمی توانید کنترل اتفاقات را در دست بگیرید. بهتر است یک دوست یا یک فرد با تجربه و متخصص در این زمینه پیدا کنید و از مشاوره های او در این زمینه استفاده کنید.
انداختن تقصیر ها گردن شما
گاهی اوقات همه شکست های زندگی فقط گردن یک نفر می افتد. زمانی که همسرتان مسئولیت اشتباهاتش را نمی پذیرد و مدام شما را سرزنش می کند، مطمئن باشید احساسات شما نیز خدشه دار می شود. این رفتار اصلا رفتار عاشقانه و طبیعی نیست.
نگاه کردن و توجه بیش از حد به دیگران
زمانی که بدانید همسر شما مقابل چشمانتان به شخص دیگری نگاه می کند و توجهش به او است، در نتیجه می توان انتظار داشت که شما به اندازه کافی اعتماد به نفس نداشته باشید زیرا احساس می کنید که به شما توهین شده و از این رفتار همسر خود ناامید می شوید.
گوش نکردن به افکار شما
اگر همسرتان هرگز به نگرانی های شما در مورد رابطه گوش نمی دهد، علامت بدی است. او سعی می کند افکار شما را خاموش کند، نیازهای شما را انکار می کند و در نتیجه این رابطه قطعاً ناامید کننده خواهد بود و یکی از عوامل از بین برنده اعتماد به نفس شما می باشد.
ایستادگی در برابر رسیدن به رویاهایتان
اگر همسر شما به رویاها و آرزوهایی که دارید، احترام نمی گذارد، بدانید که عاشق شما نیست زیرا به افکار و ایده های شما توجه نمی کند و احتمالاً درونا با شما رقابت دارد و دوست دارد که شما همیشه پایین تر از او باشید و به موفقیت شما حسادت می کند. چنین رفتاری اعتماد به نفس شما را نشانه می گیرد و آن را نابود خواهد کرد.
با تمام نکاتی که در این باره گفتیم، اگر احساس می کنید که همسر شما اعتماد به نفستان را از بین برده است، زمان این است که دوباره نگاهی به رابطه خود بیندازید و آن را ارزیابی کنید.
زندگی کردن در کنار فردی که مدام از شما انتقاد می کند، زبان شما را نمی فهمد و یا تقصیرهای خودش را گردن شما می اندازد، قطعاً مانعی برای پیشرفت، رشد و ترقی شما خواهد بود.
پس بهتر است با کمک یک فرد متخصص در این زمینه خودتان را از این رابطه صمیمی خلاص کنید.