علائم کم خونی شدید در بانوان

نام و اقسام داروهای کم خونی + عوارض

18:27 - 2021/08/14
داروهای کم خونی اقسام مختلفی دارند که با توجه به نوع کم خونی و شرایط جسمی باید داروی مناسب بدن را مصرف کرد اما مصرف این داروها بدون عوارض هم نیست.

داروهای کم خونی چه هستند و چه عوارضی دارند؟

قرص های کم خونی انواع و اقسام متفاوتی دارند و بسیاری از دختران که به کم خونی مبتلا هستند باید با انواع قرص کم خونی بیشتر آشنا شوند اگر دچار کم خونی شدید و حاد شده اید در اینجا اسم قرص های کم خونی بیان شده است لطفا پس از مطالعه این مطلب و قبل از مصرف قرص های کم خونی با پزشک متخصص خون مشورت کنید و سپس اقدام به خوردن دارو کنید.

قرص های کم خونی حتما باید با تجویز و نظر پزشک مصرف شوند و به دلیل اینکه کم خونی در افراد مختلف متفاوت است چندین نوع قرص کم خونی در بازار موجود است که شما اگر به کم خونی فقر آهن مبتلا هستید باید از قرص کم خونی اسید فولیک استفاده کنید. همچنین می توانید بهترین قرص برای درمان کم خونی شدید و حاد را اینجا بخوانید.

 نام و اقسام داروهای کم خونی + عوارض20

انواع دارو و قرص های کم خونی

دارو کم خونی فروس سولفات:

قرص فروس سولفات یا قرص ferrous sulfate یکی از قرص های پر مصرف است که برای کم خونی ناشی از فقر آهن استفاده می شود. قرص فروس سولفات یا سولفات آهن در هموسیدروز، هموکروماتوز و سایرکم خونی ها ( جز فقر آهن )، نباید مصرف بشود.

یکی از عوارض قرص فروس سولفات یا سولفات آهن تحریک مجرای گوارش است . تهوع و درد اپی گاستریک وابسته به مقدار مصرف ممکن است رخ دهد.مصرف همزمان آهن با تتراسیکلین های خوراکی ، گاهی جذب و اثرات درمانی تتراسیکلین ها را کاهش میدهد.

 نام و اقسام داروهای کم خونی + عوارض11

داروی کم خونی فروس سولفات چیست؟

موارد منع مصرف فروس سولفات:

  • وجود هر نوع حساسیت به آهن.
  • در صورت استفاده از هر داروی دیگر مانند آنتی اسیدها، دی مرکاپرول، آلندرونات سدیم، فلورو کینول ها، تتراسایکلین های خوراکی، فرآورده های کلسیم و ...
  • در صورت ابتلا به هر نوع بیماری مخصوصاً التهاب و زخم های گوارشی، هموکروماتوز، سایر حالات کم خونی و انتقال خون مکرر.

عوارض جانبی فروس سولفات:

تیره شدن ادرار یا مدفوع سیاه رنگ، درد یا گرفتگی شکمی، یبوست، اسهال، تهوع، استفراق، گرفتگی عضله ساق پا، سوزش سر دل، ضربان غیر عادی قلب.

 نام و اقسام داروهای کم خونی + عوارض17

عوارض دارو کم خونی فروس سولفات

دارو کم خونی اسید فولیک:

اسید فولیک چیست و چه کمکی به سلامتی می کند؟

اسید فولیک یکی از انواع ویتامین B است که به نام فولات نیز شهرت دارد. فولات به طور طبیعی در خوراکی ها وجود دارد اما اسید فولیک، شکل مصنوعی این ویتامین است. بدن ما قادر به ساختن اسید فولیک نیست و برای همین باید از طریق غذا یا مکمل ها دریافتش کنیم.

از اسید فولیک برای پیشگیری و درمان کم فولات بودن خون استفاده می شود. اسید فولیک برای عملکرد مناسب بدن و رشد آن ضرورت دارد. برای زنان باردار معمولاً اسید فولیک تجویز می شود تا هم از مشکلات حین زایمان پیشگیری شده و هم جنین رشد سالم و خوبی داشته باشد.

 نام و اقسام داروهای کم خونی + عوارض9

اسید فولیک یکی از داروهای کم خونی

ممکن است اسید فولیک برای درمان بیماری هایی که ناشی از کمبود فولات در بدن است هم تجویز شود، مانند:

  • آنمی یا کم خونی
  • نقص در جذب مواد مغذی
  • عوارض ناشی از کولیت روده
  • بیماری کبد
  • بیماری کلیوی
  • اعتیاد به الکل
  • برخی انواع سرطان مانند سرطان کولون و سرطان رحم
  • بیماری قلبی
  • سکته ی مغزی
  • بیماری های مربوط به سالخوردگی
  • جهت کاهش هوموسیستین خون

اسید فولیک، ریزمغذی مهمی است که به حفظ سلامت عمومی کمک می کند. ورزشکاران و افراد فعال ممکن است در معرض کمبود اسید فولیک باشند. چک کردن میزان این ریزمغذی و حفظ سطح نرمال هوموسیستین برای کسانی که فعالیت های شدید دارند اهمیت و ضرورت دارد.

 نام و اقسام داروهای کم خونی + عوارض17

دارو کم خونی اسید فولیک برای درمان بیماری ها

خطرات، عوارض جانبی و تداخلات این ویتامین کدام اند؟

آلرژی به فولیک اسید، بعضی افراد ممکن است به فولیک اسید و یا محصولاتی که حاوی آن هستند آلرژی داشته باشند و باید از مصرف اسید فولیک خودداری نمایند. اسید فولیک عموما بی خطر بوده، بعضی از عوارض جانبی آن در مقادیر بالای مصرف شامل تهوع، نفخ شکم، باد معده و بی خوابی است.

تداخلات دارویی، مقادیر بالای اسید فولیک می تواند تاثیر بعضی از داروهای ضد صرع را کم کند. اگر شما داروی خاصی مصرف می کنید باید با پزشک درباره مصرف فولیک اسید مشورت نمایید. بعضی از انواع داروها همچون داروهای درمان دیابت، داروهای خواب آور و بعضی از انواع آنتی بیوتیک باعث کاهش سطح فولیک اسید در بدن شما می گردد.

خطرات، اسید فولیک بعضی اوقات باعث پنهان شدن علایم بعضی از بیمار های خطرناک که در نتیجه کمبود ویتامین B12 هستند، می شود.

 نام و اقسام داروهای کم خونی + عوارض4

عوارض و موارد منع مصرف دارو کم خونی اسید فولیک

دارو کم خونی قرص آهن فیفول:

کپسول آهن فیفول برای تأمین نیاز روزانه بدن به اسید فولیک و آهن توصیه می شود. هم آقایان و هم بانوان می توانند از کپسول ففول استفاده نمایند ولی استفاده برای بانوان در دوران قاعدگی و همچنین بارداری ( از هفته سیزدهم به بعد) توصیه می شود.

کپسول ففول (فیفول) محتوی آهن و اسید فولیک است که در طبقه بندی دارویی می توان آنرا ویتامین همراه با مینرال دسته بندی کرد. فیفول برای پیشگیری و یا درمان کم خونی فقرآهن و یا کمبود فولیک اسید در دوران بارداری مورد استفاده قرار می گیرد.

علاوه بر آن آهن در حفظ سلامت پوست مو ناخن و سایر بافت های بدن نیز نقش اساسی دارد. اما اینکه بدن شما به چه میزان آهن به طور روزانه نیازمند است به سن، جنس و وضع سلامتی شما بستگی دارد.

 نام و اقسام داروهای کم خونی + عوارض14

تاثیرات دارو کم خونی فیفول روی بدن

فیفول در دوران بارداری و شیردهی

  • مصرف قرص فیفول در دوران بارداری و شیردهی توصیه می شود.
  • درصورتی که باردار هستید، قصد باردار شدن دارید و یا به نوزاد شیر می دهید؛ پیش از مصرف فیفول با پزشک مشورت کنید.

 نام و اقسام داروهای کم خونی + عوارض16

اثرات داروهای کم خونی روی زنان باردار یا شیرده

عوارض جانبی فیفول:

درصورت بروز علایم واکنش آلرژیک از جمله:بثورات پوستی، تنگی نفس، تورم صورت، زبان، لب ها و گلو فورا به اورژانس مراجعه کنید.

فیفول همچنین میتواند سبب عوارض جانبی زیر شود:

  • تحریک پذیری روده
  • درد معده
  • تهوع و استفراغ
  • یبوست
  • اسهال
  • مدفوع تیره رنگ
  • زخم های دهانی (درصورت استفاده نادرست مانند مکیدن یا جویدن دارو. همچنین افراد سالمند و یا بیمارانی که در بلع دارو مشکل دارند ممکن است دچار زخم گلو یا مری شوند. اگر کپسول وارد مجاری تنفسی شود میتواند سبب التهاب نایژه ها شود.)

تمام عوارض جانبی که برایتان اتفاق میفتد را با پزشک درمیان بگذارید.