علت یابی ریزش مو در دوران جوانی

اغلب افراد در دوران جوانی با مشکل ریزش مو مواجه می شوند که ریزش مو می تواند ناشی از استرس، کم خوابی و ... نیز باشد.


شایع ترین دلایل ریزش مو و کچلی در جوانی و بعد سن 20 سالگی

ریزش مو بیش از 60 ٪ مردان را قبل از سی سالگی در گیر می کند . برخی از مردان تجربه ریزش مو، بصورت طاسی را معمولا در اواخر سنین نوجوانی یا اوایل بیست سالگی دارند . اگر تازگی به آینه نگاه کرده اید و متوجه ضعیف شدن مو، کچلی شدید ، ممکن است از این شرایط رنج ببرید.

با این حال ، علت ریزش مو به طور کامل توسط محققان درک نشده است، با این وجود، گاهی اوقات کند شدن روند کچلی و رویش دوباره مو می تواند بازی باشد. با این حال ، گزینه هایی برای مردان جوان که نسبت به کاهش شدید موهای خود تجربه دارند ، وجود دارد. باید با تلاش برای درک علت طاسی خود شروع کنید تا کمک کند تصمیم بگیرید کدام روش درمان ( یا تغییر سبک زندگی ) ممکن است برایتان کارساز است.

مو روی کل بدن انسان رشد می کند، به جز کف دست ها و پاها. خود مو از سلول های مرده پروتیینی به نام کراتین ساخته می شود که توسط فولیکول های مو در پوست تولید می شود. همانطور که سلول های کراتین ساخته می شوند، سلول های قدیمی از پوست بیرون رانده می شوند، جایی که تار موی بلند را تشکیل می دهند.

فولیکول های مو در چند فاز عمل می کنند. مرحله رشد، که مرحله آناژن نامیده می شود ، زمانی است که فولیکول ها سلول های کراتین جدید را تولید می کنند. بعد از مرحله ،آناژن فاز عبور کوتاه که فاز کاتاژن نامیده می شود رخ می دهد.

در این مرحله، سلول جدید به شفت مو موجود متصل می شود. سپس، در آخرین مرحله که تلاژن گفته می شود فولیکول استراحت می کند. اگر فولیکول پیش از موعد وارد فاز شود ( بدون وارد شدن یا تکمیل فاز )، مو می ریزد. طبیعی است که بین 50 تا 100 تار مو در روز بریزد.

با این حال، ریزش مو و کم پشت شدن مو دلیل این نگرانی است اصطلاح پزشکی ریزش مو آلوپسی است و انواع مختلفی از آلوپسی وجود دارد که بر مردان اثر می گذارند. برخی از این انواع عبارتند از :

آندروژن آلوپسی :

این مورد زنان و مردان را تحت تاثیر قرار می دهد ، اما در مردان رایج تر است. این مساله معمولا " طاسی الگوی مردانه گفته می شود و می تواند بر مردان در سال های نوجوانی و یا اوایل دهه 20 تاثیر بگذارد. به طور معمول، این نوع آلوپسی باعث کاهش تدریجی مو می شود که در نهایت منجر به ریزش یا کاهش بیشتر مو سر می شود. این رایج ترین نوع آلوپسی است که باعث ریزش مو زود هنگام می شود.

آلوپسی کناره های سر :

این رایج ترین شکل طاسی است و معمولا جای نگرانی نیست چون به ریزش موی طبیعی با افزایش سن اشاره می کند.

آلوپسی کلی و کامل :

این باعث می شود موی تمام بدن از جمله ابروها، مژه ها، مو روی بازوها، پاها و صورت و هم چنین پوست سر بریزد.

انواع دیگر آلوپسی وجود دارد که برخی از آن ها عمدتا کودکان، زنان و افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهند و یا از شرایط روانی ناشی می شوند. برخی از آن ها به طور معمول با اختلالات دیگر، به ویژه اختلالات هورمونی و اختلالات تغذیه دیده می شوند.

فازهای مو در فواصل زمانی مختلف به چرخش در می آیند ؛ برخی ازفولیکول ها فواصل کمتری نسبت به دیگری دارند و تحقیقات هرگز نتوانسته اند علت اختلاف در دوره های زمانی فاز را مشخص کنند.

گاهی اوقات فولیکول های مو نا بالغ به فازتلاژن می رسند و منجر به ریزش مو می شوند. در موارد دیگر، فولیکول ممکن است به این مرحله استراحت برسند و هرگز به فاز اناژن باز نمی گردند، به این معنی که پس از ریزش مو، هیچ رشد مو ی جدیدی وجود ندارد.

تغییرات و عدم تعادل هورمون :

ریزش مو اغلب با تغییرات هورمونی یا عدم تعادل هورمونی، از جمله سطوح غیر عادی و بیشتر مرتبط است.

ارث خانوادگی:

به پدر، پدر برزگ یا برادر تان در سمت پدری و مادری نگاه کنید. اغلب علت کچلی ژنتیکی است.

استرس:

استرس باعث ریزش مو میشود و افزایش هورمون کورتیزول استرس باعث می شود که بیشتر از حد معمول از تلاژن رنج ببرید، که ریزش غیر عادی را درپی دارد وسواس مو کنی وضعیت روانی است که در آن فرد موهای خود را می کند، مانند یک عادت عصبی ( یا استرس ).

بیماری:

برخی بیماری ها می توانند باعث شوند که فولیکول های مو به طور نامناسب کار کنند، مانند تیروئید، ، کم خونی، یا دیابت. عفونت های قارچی اغلب باعث ریزش مو می شوند اگرچه اغلب موقتی است. بیماری ها اغلب باعث ریزش مو نیز می شوند.

داروها و درمان:

داروهای خاص می توانند باعث ریزش موی شدید شوند. مثلا شیمی درمانی

سوختگی یا جای زخم:

سوختگی یا زخم روی پوست ممکن است روی فولیکول های مو تاثیر بگذارد، که باعث می شود مو بریزد یا دیگر سلول های کراتین برای رشد جدید مو ترشح نکند.

مراقبت اشتباه از مو :

باور می کنید یا نه، ریزش مو می تواند با توجه به مراقبت از مو و یا با روش های زیبایی خاص صورت گیرد . اغلب اوقات، استفاده از سشوار ، شامپو کردن و سفت بستن مو می تواند باعث آسیب فولیکول های مو شود. دلیل دیگر ریزش مو فرایندهای شیمیایی مثل رنگ ، دکلره و یا ضد عفونی کردن است. به طور معمول دلیل طاسی نیست و مو دوباره رشد خواهد کرد.

تغذیه نا مناسب :

سو تغذیه می تواند منجر به ریزش مو شود. به همین دلیل است که ریزش مو عموما در میان افرادی دیده می شود که دچاراختلالات خوردن مانند بی اشتهایی عصبی هستند. تغییرات خاص رژیم ممکن است به جلوگیری از ریزش مو کمک کند.

ریزش مو موضوعی بسیار پیچیده است و اغلب متخصصان و پزشکان واقعا قادر نیستند علت ریزش مو را مشخص کنند. با این حال، اگر دنبال کاهش ریزش مو هستید که در حال حاضر در حال پیشرفت است، عوامل فهرست شده در بالا را در نظر بگیرید.

پزشک ممکن است به شما کمک کند مشخص کنید آیا عدم تعادل هورمونی یا بیماری ممکن است علت ریزش موی زودرس باشد. اگر این کار را بکنید ممکن است به درمان هورمونی، رژیم غذایی و یا سایر داروها و درمان ها برای کمک به مدیریت وضعیت و یا تعادل هورمونی که ممکن است به طور طبیعی مشکل ریزش مو را حل کند ، پیشنهاد دهند.

در موارد دیگر، ممکن است قادر به حل سادگی این مساله نباشید. درمان های دیگری در بازار وجود دارند که برای کمک به رشد مو و جلوگیری از ریزش مو در آینده طراحی شده اند. برخی از این درمان ها کرم، و صابون به منظور تحریک مو و رشد موی جدید بکار می برند.

در آخرین راه - یا در موارد شدید - ممکن است بخواهید پیوند مو انجام دهید. این فرآیند شامل جراحی برداشتن یک تکه مو نواری از پوست سر و سپس دوختن پوست و جدا کردن این نوار از مو به هزاران بافت کوچک، یا اصلاح پوست سر و برداشتن فولیکول های مو از سراست.

هر دو سبک پیوند مو در فولیکول ها و ( یا رشته های پیوند دار ) درون سوراخ کوچک در پوست سر در داخل ناحیه کچل، قرار داده می شوند. موهای جدید باید به طور طبیعی در محل رشد کنند. با این حال، این فرآیند می تواند پر هزینه باشد و احتمال دارد پیوند شکست بخورد پزشک می تواند با شما در مورد شانس موفقیت براساس سابقه پزشکی اش صحبت کند.

آخرین اخبار