آشنایی با تست های مهم و ضروری روانشناسی

هدف اصلی تست های روانشناسی تشخیص شخصیت افراد، میزان سلامت روح و روان آنها و ... است که هر فردی در طول زندگی باید حداقل یک مرتبه این تست های روانشناسی را انجام دهد.


سه تست روانشناسی مهم که همه باید بشناسند

احتمالا تا کنون به این فکر کرده اید که چگونه می توان ویژگی های خود و دیگران را با استفاده از ابزارهای معتبر روانشناسی شناسایی کرد.

تـست روانشـناسی اول : تست شناسایی مسیر شغلی یا تعیین شغل مناسب

هدف از آزمون لنگرگاه های مسیر شغلی،ارزیابی خود است که به شما در مدیریت انتخاب های شغلی کمک می کند . با شناخت لنگرگاه های شغلی خود متوجه می شویدچه انتظاری از شغل خود دارید .

در نتیجه به جای اجازه دادن به سازمان و دیگران به هدایت مسیر شغلی شما ، خودتان درک درستی از هدف شغلی خود پیدا کنید و این امر محقق نخواهد شد مگر اینکه بصورت شفاف بدانید شما در چه کارهایی خوب هستید؟ محرک های شما کدامند و ارزش های شما چیست ؟

نتیجۀ تست لنگرگاه های شغلی به ما چه اطلاعاتی میده؟

تست لنگرگاه های شغلی این درک را در فرد ایجاد میکند که به دنبال چه نوع شغلی هستند و چرا از شغل کنونی خود ناراضی هستند و برای حل این مشکل چه کاری می توانند انجام دهند.

با انجام تست لنگرگاه های شغلی شما می فهمید که کدام لنگرها، نیروی اصلی و ارزش درونی شما در مسیر شغلی هستند و با چه نوع شغل هایی به رضایت میرسید.این تست برای افرادی که می خواهند مسیر شغلی خود را شروع کنند و به دنبال یک جهت گیری مناسب هستند، مفید است.

با انجام این تست، لنگرگاه های شغلی زیر به عنوان ارزش ها و ترجیحات شغلی اصلی معرفی می شود:

  • لنگرگاه شایستگی فنی-تکنیکی
  • لنگرگاه شایستگی مدیریتی
  • لنگرگاه خودمختاری و استقلال
  • لنگرگاه امنیت و ثبات
  • لنگرگاه خلاقیت کارآفرینانه
  • لنگرگاه خدمت و تعهد
  • لنگرگاه چالش و رقابت محض
  • لنگرگاه سبک زندگی

تسـت روانشـناسی دوم :تست شـخصیت شناسی MBTI

یکی از شناخته شده ترین آزمون های شخصیت شناسی ، تسـت شـخصیت مایرز-بریگز (MBTI) است ،با شرکت در این آزمون متوجه می شوید که شما درون گرا هستید یا برون گرا، شخصیتی احساسی دارید یا منطقی، در جمع آوری اطلاعات شهودی هستید یا حسی و در سبک هدایت با جهان خارج ادراکی برخورد می کنید یا قضاوتی.

برونگرایی (E) - درونگرایی (I)

تئوری شخصیت دوگانگی برونگرایی-درونگرایی برای توصیف چگونگی پاسخ و تعامل مردم با دنیای اطراف به کار می رود . برونگراها "بیرونی" هستند و به عمل گرا بودن متمایلند . آنها روابط اجتماعی زیادی دارند و ازاین تعاملات لذت می برند .

درونگرایان "به سمت درون" هستند و دوست دارند به فکر کردن بپردازند، روابط اجتماعی زیادی ندارند اما از تعامل های اجتماعی عمیق و معنادار لذت می برند.

حسی (S) - شهودی (N)

همه افراد بسته به موقعیت، مدتی را صرف حس کردن یا شهود کردن می کنند. افرادی که حسی هستند به واقعیت و اطلاعاتی که از حواس پنجگانه خود درک می کنند، علاقه نشان می دهند . آنها روی واقعیت ها و جزئیات تمرکز می کنند و از تجربه کردن لذت می برند. افرادی که شهودی هستند به الگوها و برداشت ها توجه می کنند واز تفکر درباره مسائل و جنبه های انتزاعی لذت می برند.

منطقی (T) - احساسی (F)

افرادی که تفکر را ترجیح می دهند تاکیدشان بر واقعیت ها و داده های عینی است و زمان تصمیم گیری گزینه های سازگار ، منطقی و غیر فردی را در نظر می گیرند. افرادی احساسی هستند در تصمیم گیری هااحساسات را در نظر می گیرند.

قضاوتی (J) - ادراکی (P)

افرادی که به سمت قضاوت تمایل دارند، تصمیمات محکم را ترجیح می دهند اما افرادی ادراکی هستند بازتر ، انعطاف پذیر و سازگار تر می باشند .

تـست روانشـناسی سوم :تسـت هـوش هیجانی بار آن

تا چه اندازه ای می توانید در تصمیم گیری های خود ، احساسات و هیجانات خود و دیگران را در نظر بگیرید؟

هوش هـیجانی یا همان EQ نوع دیگری از باهوشی است که به درک احساسات خود و دیگران برای تصمیم گیری مناسب در زندگی اشاره می کند .اهمیت آگاهی از وضعیت هوش هیجانی به اندازه ای است که توسعه آن می تواند تفاوت شکست و یا موفقـیت در زندگی شخصی و شغلی شما را مشخص کند.

تسـت هـوش هیجانی بار اُن که از آن با عنوان هایی مانند تست EQ ، تست هـوش احساسی ،تسـت هوش عاطفی نیز یاد می شود ، پانزده عامل هوش هیجانی را بررسی می کند که شامل استقلال ، مسـئولیت پـذیری اجتماعی ، همدلی ،خودابرازی ، قدرت حل مسئله ، انعطاف پذیری ، خودشکوفایی ، خودآگاهی هیجانی ، عزت نفس ،روابط بین فردی ، ، کنترل تکانش ، واقع گرایی ، تحمل فشار روانی شادمانی و خوشبینی می باشد. برای اندازه گیری هوش هیجانی تست های مختلف بسیاری طراحی شده است.

ابعاد هوش هیجانی بارآن

هوش هیجانی بار-آن شامل توانایی هایی مانند انگیزه دادن به خود، پشتکار در شرایط دشواری و سرخوردگی، کنترل رفتارهای تکانشی، به تأخیر انداختن خواسته ها، تنظیم هیجانات، جلوگیری از غلبه ی استرس بر قدرت فکر کردن، همدلی با دیگران و امیدواری است.

افرادی که هوش هیجانی بالا دارند با احساسات دیگران راحت تر کنار می آیند بنابراین تعامل اجتماعی دارند و مدیریت رفتارشان قوی تر هستند. هوش هیجانی در 5 مولفه کلی قرار گرفته است ،:

بعد درون فردی

مهارت ها ، ظرفیت ها و توانایی های درونی شما را نشان می دهد.

بین فردی

عملکرد و مهارت های بین فردی را نشان می دهد.

انطباق پذیری

توانایی پاسخگویی به خصوصیات و نیازهای محیطی با موقعیت های مساله زا را نشان می دهد.

هوش و مدیریت هیجان

نشانگر توانایی مدیریت و مقابله موثر با تنش است.

هوش هیجانی (EQ) از هوش شناختی (IQ) مهمتر است؟

هوش هیجانی از هوش شناختی (IQ) مهمتر است زیرا هوش هیجانی راهی است برای زیرک بودن به منظور رسیدن به اهداف . افرادی که فقط از هوش شناختی (IQ) خوبی برخوردار هستند نمی توانند بدون داشتن هوش هیجانی به موفقیت کامل برسند.

آخرین اخبار