علی دایی / علی دایی فوتبالیست با غیرت ایران / همسر علی دایی

عصبانیت علی دایی و صحبت هایش از توقیف پاسپورت اش در حضور مردم!+ عکس

11:05 - 2022/10/11
علی دایی کاپیتان پیشین تیم ملی کشورمان در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه سکوت خود را در خصوص حواشی اخیر و ضبط پاسپورتش شکست و آن را بی‌احترامی دانست.

توقیف پاسپورت علی دایی

علی دایی اسطوره فوتبال ایران که در ترکیه به سر می‌برد، در بازگشت با دردسر مواجه شد و به دلیل انتشار پستی در اینستاگرام در حمایت از مردم ایران، پاسپورتش را ضبط کردند.

پس از چندی در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه، علی دایی این اتفاق را تأیید کرد و گفت که پاسپورتش بازگردانده شده. در این باره علی دایی گفت: «پس از بازگشت از خارج از ایران، پاسپورتم در فرودگاه بین‌المللی تهران در حضور خانواده‌ام و سایر مردم توسط پلیس ضبط شد. در رسیدی که به من دادند آمده بود برای پیگیری پرونده باید به دادستان عمومی و انقلاب پایتخت (تهران) مراجعه کنم.»

دایی با بیان این که توقیف گذرنامه مسئله مهمی برایش نبوده و نیست، ادامه داد: «مسئولان پس از دو یا سه روز آن را پس دادند.» دایی از دولت درخواست کرده بود تا به جای برخی برخورها، به مشکلات مردم ایران رسیدگی کند.

شهریار فوتبال ایران که با ۱۰۹ گل سال‌ها بهترین گلزن ملی فوتبال جهان بود، در ادامه گفت: «متأسفانه نمی‌فهمم چرا پاسپورت من را گرفتند و بعد از این بی‌احترامی بازگرداندن آن از نظر قانونی چه معنایی دارد؟»

باشگاه هرتابرلین که زمانی علی دایی در خط حمله آن توپ می‌زد هم به این مسئله واکنش نشان داد و در توییتر نوشت: «از نگاه به وضعیت فعلی ایران مأیوس هستیم. علی دایی بازیکن سابق ما اجازه خروج از کشورش را ندارد، چرا که طرفدار حقوق زنان است.»

به گزارش خبرورزشی، یک وبسایت نزدیک به شورای عالی امنیت ملی نیز امروز از توقیف گذرنامه برخی چهره‌های هنری و متنفذ انتقاد کرده بود.

نورنیوز نوشته است: کنترل‌های پیش‌گیرانه در موقعیت‌های خاص، یکی از راهکارهایی است که دولت‌ها برای مدیریت وقایع از آن بهره می‌گیرند و اقدامی کاملا طبیعی و پذیرفته شده است.

اتخاذ این رویکرد که هدف آن تأمین منافع و امنیت جامعه است اما؛ نباید از دایره قوانین که اصلی‌ترین مرجع امنیت‌سازی و ثبات در هر کشور است خارج شود.

انجام اقدامات خاص و اضطراری نیز بر اساس قانون و با اعطای «اختیارات ویژه» به افراد یا نهادهای مشخص ذیل ضوابط و مقررات تعریف شده‌ای است که نباید از آن عدول شود.

اخیرا توقیف گذرنامه برخی چهره‌های هنری و ورزشی که پس از فوت مرحومه مهسا امینی با اظهار تاسف و بیان برخی انتقادات نسبت به وقوع این رخداد غم‌انگیز واکنش نشان دادند، حاشیه‌هایی را به‌دنبال داشته است.

اگرچه امروز اعلام شد که گذرنامه برخی از این افراد مسترد شده اما به ‌هرحال این اقدام به‌ویژه پس از بیانات صریح رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان بر ضرورت تفکیک و دسته‌بندی رفتار و گفتار و حتی اقدامات افراد در رخدادهای اخیر چندان موجه به نظر نمی‌رسد.

این امر نشان‌گر آن است که توجه برخی مسئولین در این حوزه، یک‌جانبه بوده و میان تحریک احساسات مردم با همراهی نکردن و سکوت و حتی تلاش در جهت ایجاد وفاق ملی بدون جانب‌داری از اغتشاشات، تفاوت ماهوی قائل نشده‌اند.

چنین رویکردی که دارای ملاحظات حقوقی نیز هست، اگر با هدف اعمال ممنوع‌الخروجی بوده باید بر اساس ضوابط قضایی خاص انجام شود.

به طور کلی اقدام به «توقیف گذرنامه» در فرآیند ممنوع‌الخروجی، نقش تعیین کننده‌ای ندارد و تنها آثار سوء از نقطه نظر امنیت روانی افراد به‌دنبال خواهد داشت.

عدم توجه کافی به ضرورت اجتناب از چنین اقداماتی ضمن آنکه موجب واگرایی در جامعه می‌شود اساسا غیر ضروری بوده و مشکلی را حل نمی‌کند.

تاکید رهبر معظم انقلاب بر این نکته که دشمنان، مشکلشان حجاب و جمهوری اسلامی نیست بلکه ایران قوی، آباد و مستقل را بر نمی‌تابند به وضوح بر ضرورت حفظ انسجام ملی و اجتناب از رویه‌های مغایر با آن اشاره داشت تا همگان متوجه این ضرورت باشند که باید میان افراد منتقد که از کلیت وحدت ملی ایران دفاع نموده و در این مسیر گام بر می‌دارند با دیگرانی که بر آتش اختلاف می‌دمند، تفاوت قائل شوند.

بدون شک اصلاح رویه افرادی که در شرایط هیجانی و غلیان احساسات اظهارنظرهای ناپخته‌ای کردند اما دل در گرو سرافرازی میهن خود دارند با برخوردهایی که سزاوار اندک آشوبگران و تجزیه‌طلبان است، محقق نخواهد شد.

حراست از اعتبار و حیثیت چهره‌های ملی در حوزه‌های فرهنگی، هنری، ورزشی و... به‌ویژه آن گروه که تاکنون توانسته‌اند بدون ورود به حواشی با بیان نظرات و انتقادات منصفانه خود، ضمن همدردی با آسیب‌دیدگان جریانات اخیر، دعوت به وحدت و همدلی را پیشه کنند یکی از اقدامات مهمی است که برای جلوگیری از مخدوش شدن انسجام ملی و جداسازی صف دلسوزان از اغتشاشگران باید مورد اهتمام جدی و پیگیری همراه با حساسیت همه آحاد مردم و همچنین دستگاه‌های مسئول باشد.