اصول درست مصرف قطره‌ی آهن در خردسالان + عکس

قطره آهن بهتر است در خردسالان استفاده شود لی اگر اصول خوراندن درست این قطره را ندانیم ممکن است باعث خراب شدن دندان های آنها شویم.


اگر می خواهید بدانید که چگونه قطره آهن خوراکی را باید به دلبندتان دهید ما در این مطلب به شما خواهیم گفت که چگونه اثر بخشی قطره آهن زیاد می شود

قطره آهن مکملی است که کودکان ونوزادان از سن ۶ ماهگی تا دوسالگی باید مصرف کنند زیرا بدنشان کوچک است و آهن بدنشان را فقط نمی توانند از طریق شیر مادر تامین کنند متداولترین نوع این قرص به شکل سولفات فرو است که به صورت قطره خوراکی داده می شود بهتر است که شربت آهن را با ویتامین های ث داده شود و همچنین با کلسیم و شیر مادر حداقل یک ساعت فاصله داده شود در ادامه مطلب با مصرف قطره آهن برای نوزاد بیشتر آشنا خواهیم شد

نحوه مصرف قطره آهن برای نوزاد

قطره آهن یکی از مکمل‌های غذایی مهم برای نوزادان است، در اینجا ده روش برای استفاده از این قطره که برای بدن نوزادان بسیار مفید و حائز اهمیت است می‌آید:۱- بهتر است بعد از قطره کمی آب به کودک بنوشانید یا در صورت‌امکان روی دندان را با پنبه مرطوب پاک کنید. چون با چکاندن قطره در قسمت انتهایی دهان ممکن است مقداری از آهن با بزاق دهان ترکیب شده باشد و همراه آن روی دندان منتقل شود.

۲- در مواردی که کمی از دندان کودک دچار تغییر رنگ شده است، شاید بهتر باشد ‌ مقدار بسیار اندکی خمیر دندان مخصوص کودکان را روی مسواک گذاشته و در شبانه روز دو مرتبه دندان‌ها را مسواک بزنید. با این کار معمولا رنگ تیره و ظاهر نامطبوع دندان از بین می‌رود و دندان تا حدی ظاهر طبیعی پیدا می‌کند.

مصرف صحیح قطره آهن برای نوزاد

ضمن اینکه سلامت سایر دندان‌ها هم حفظ می‌شود.

۳- ریختن قطره در حلق کودک با جلوگیری از پخش شدن آن در حفره دهان احتمال تیره‌شدن را کمتر می‌کند.

۴- استفاده از آب یا کمی آب پرتقال هم می‌تواند به شسته شدن دهان کودک از دارو و کاهش عارضه تغییر رنگ کمک کند.

۵- مصرف قطره آهن برای نوزاد باعث سیاه‌شدن رنگ مدفوع می‌شود. پس نگران نشوید.

۶- بین دو وعده شیردهی به نوزاد قطره آهن بدهید تا شیر مانع جذب آهن نشود.

۷- اهمیت آهن در بدن کودک آن قدر مهم است که نباید به هیچ بهانه‌ای حتی احتمال پوسیدگی دندان، مصرف آن را قطع کرد.

بیشتر بدانید از هنگام مصرف آهن این موارد را رعایت کنید

: نوزادان باید از پایان ۶ ماهگی(زمان شروع تغذیه تکمیلی) روزانه ۱۵ تا ۲۰ قطره آهن را تا پایان ۲ سالگی دریافت کنند.

وی اظهار داشت: به منظور جلوگیری از تیرگی دندان های نوزاد پس از دادن مصرف قطره آهن برای نوزاد باید با دستمالی تمیز دندان های کودک را پاک کرد یا مقداری آب به او داد.

این متخصص تغذیه عنوان کرد: قطره آهن باید بین فواصل شیردهی به نوزاد داده شود ( حدود ۳۰ دقیقه پس از شیردهی) تا تداخلی با جذب کلسیم شیر مادر ایجاد نشود، همچنین باید از ۱۵ روزه گی نوزاد روزانه ۲۰ قطره ویتامین AD یا ۲۵ قطره مولتی ویتامین تا پایان ۲ سالگی به کودک خورانده شود.

ایمانی تصریح کرد: مصرف قطره آهن همراه با ویتامین AD تداخلی در جذب ایجاد نمی کند ولی قطره مولتی ویتامین از آنجایی که حاوی املاح دیگری است باید با فاصله زمانی ۲ ساعته با قطره آهن مصرف شود.

قطره آهن نوزاد

وی با بیان اینکه قرص آهن دارای اشکال مختلفی است، افزود: متداولترین نوع این قرص به شکل سولفات فرو(سولفات آهن) است ولی فرم فومارات قرص آهن عارضه گوارشی کمتری نسبت به شکل سولفات ایجاد می کند.

این متخصص تغذیه توصیه کرد: افراد باید از مصرف همزمان قرص آهن با مواد غذایی حاوی کلسیم خودداری کنند، بنابراین باید هنگام مصرف این قرص با لبنیات مانند شیر و ماست حدود ۲ ساعت فاصله باشد، همچنین استفاده از قرص آهن همراه با مواد غذایی حاوی کافئین مانند چای و قهوه سبب کاهش ۵۰ درصدی جذب آهن می شود.