چطور بر غم و اندوه مرگ همسر خود غلبه کنم؟
مرگ همسر برای تمام خانم ها بسیار دردناک و غذاب آور است که بهترین روش برای غلبه بر غم و اندوه این دوران، صبر و پایداری است.
روش های کنار آمدن با مرگ همسر و کنترل غم دوری از او
یکی از نگرانی ها و استرس هایی که برای بسیاری از افراد وجود دارد ، مرگ عزیزان می باشد. مخصوصاً اگر این فکر را درمورد مرگ همسر داشته باشیم . تقریبأ نیمی از افرادی که در دنیا ازدواج کرده اند، تجربه مرگ همسر خود را پشت سر گذاشته اند.
راه های کنار آمدن با مرگ همسر
از دست دادن را باور کنید
بعضی از اتفاقات در زندگی هستند که بسیار دردناک می باشند که یکی از آن ها از دست دادن همسر است. شاید هنوز باور این موضوع برایتان سخت باشد. از طرفی دوست دارید که به زندگی ادامه دهید اما برای آن تلاش نمی کنید. بهتر است باور کنید که دیگر همسرتان پیش شما نیست اما شما حق زندگی کردن دارید.
عزاداری کردن اصلاً کار بدی نیست
اگر همسر خود را از دست داده اید، قطعاً به همدلی دیگران نیاز خواهید داشت. بدون همدلی دیگران احساس سردرگمی و مشخصی خواهید داشت زیرا نیمی از وجود شما از دست رفته است. در نتیجه نباید خودتان را تنها بگذارید. عزاداری کردن یکی از بهترین راه ها برای بیرون ریختن احساسات و افکارتان می باشد. در نتیجه بخش مهمی از پروسه سلامت جسمانی و روحی شما خواهد بود.
غم درونی شما فقط مخصوص خودتان می باشد
هیچ کس جز خود و همسرتان در این رابطه نبوده است. در نتیجه هیچ کس نمی تواند خودش را جای شما بگذارد. در نتیجه نباید بیش از حد از دیگران توقع داشته باشید که شما را درک کنند. تجربه خود را با دیگری مقایسه نکنید و از اینکه کسی شما را درک نمی کند، ناراحت نشوید.
افکار و احساسات خود را بیان کنید
همیشه غم و ناراحتی خود را صادقانه به زبان بیاورید. زمانی که غم خود را با دیگران به اشتراک می گذارید ، به پروسه بهبودی خود سرعت می بخشید. از صحبت کردن درمورد احساسات و افکارتان نترسید. سعی کنید که زمان خود را با یک دوست قابل اطمینان سپری کنید. فعالیت هایی را در کنار هم انجام دهید که به آن علاقه دارید و اجازه دهید که احساس شادی و غم، درون شما جریان داشته باشد و بیش از حد با آن ها مقابله نکنید. اگر زیاد از حد برای نادیده گرفتن غم و غصه تلاش کنید، نتیجه عکس می گیرید. پس بهتر است که احساسات خود را بیان کنید و ذهنتان را خالی کنید.
منتظر احساسات چندگانه باشید
مرگ همسر قطعاً روی احساسات و روح و روان ذهن شما تاثیر می گذارد. در نتیجه ممکن است احساسات مختلفی را در یک زمان مشخص تجربه کنید. همچنین انرژی و تلاش زیادی را از شما می گیرد. ممکن است احساس سردرگمی، ترس، گناه و عصبانیتهمزمان به شما غلبه کند. به این فکر کنید که طی کردن این پروسه کاملاً طبیعی است و از ابراز کردن این احساسات نترسید.
از حمایت دیگران بهره مند شوید
یکی از بهترین چیزهایی که می تواند در این اوقات ما را کمک کند، این است که از وجود دوستان و خانواده بهره مند شویم. این افراد می توانند بهتر از بقیه شما را درک کنند و شنوای احساسات و درد و دل های شما باشند. افرادی که مدام حرف های غمگین و ناراحت کننده می زنند را از خود دور کنید به دنبال کسانی باشید که از شما حمایت می کنند و شما را می فهمند. همچنین برای شادی شما تلاش می کنند.
در مورد محدودیت های احساسی و جسمی خود صبور باشید
شاید از این که همسرتان کنارتان نیست، احساس کلافگی کنید و صبرتان لبریز شده باشد اما بهتر است که کمی ذهن خود را شفاف کنید و بهتر تصمیم بگیرید. سطح انرژی شما اکنون کاهش پیدا کرده است. پس به ذهن و بدن خود توجه کنید و ببینید که چه نیازهایی دارید. روزانه استراحت داشته باشید. وعده های غذایی متعادل مصرف کنید. احساس گناه را کنار بگذارید و تا جایی که می توانید برای کارهایی که به آن علاقه مند هستید، برنامه ریزی کنید.
زمانی را صرف رسیدگی برای متعلقات همسرتان کنید
اگر لوازم به جا مانده از همسرتان حال شما را خوب می کند، حتماً به آن ها توجه کنید. نباید خودتان را مجبور کنید که از آن ها فاصله بگیرید. هیچ کس نمی تواند شما را از خواسته تان دور کند. دیگران نباید جای شما تصمیم بگیرند و آن ها را از شما دور کنند. با در اختیار داشتن متعلقات همسرتان، هیچ اتفاقی برای روحیه شما نخواهد افتاد. پس خودتان را محدود نکنید.
مناسبت هایی مثل سالگرد ازدواج یا تولد، سخت ترین روزها می باشد
شاید روز های مناسبتی مثل سالگرد ازدواج یا تولد، برای شما بسیار سخت ترین روزها باشد زیرا دیگر همسرتان در کنار شما نیست. بهتر است که چنین روزهایی را در کنار یک گروه از دوستانتان سپری کنید و ارتباط خود را با آن ها افزایش دهید.
خاطراتتان را در قلبتان نگه دارید
خاطرات یکی از بهترین دارایی های ما از افرادی می باشد که از دستشان داده ایم. این دارایی می تواند در زمان سخت و تنهایی مرهم درد شما باشد و به بهبودی حال شما کمک کند. اگر مایل هستید این خاطرات را با شخص قابل اعتماد به اشتراک بگذارید. گاهی اوقات آنها باعث غم و گریه شما می شوند اما بهتر است آنها را در قلب خود نگه دارید و به زندگی تان ادامه دهید. پروسه شفابخشی از یک مشکل و سختی ، هرگز به معنای فراموشی نیست. پس برای فراموش کردن گذشته، بیش از حد به خودتان فشار نیاورید.
به دنبال معنویات و خداشناسی بروید
معنویت بخشی از زندگی هر کس می باشد که می تواند در سخت ترین لحظات به او کمک کند . پس کنار افراد مومن باشید و سعی کنید از حمایت و تجربیات آن ها استفاده کنید. در زمان های سختی فقط خداوند می تواند مرهم درد شما باشد. پس به او پناه ببرید. با افرادی صحبت کنید که هیچ قضاوتی روی رفتار و اتفاقات زندگی شما ندارند و عاملی برای اتصال شما و خداوند هستند.
غم و غصه و عبور از آن ها در کنار یکدیگر حرکت می کنند
برای اینکه دوباره حال خوبتان را به تصویر درآورید، باید از این مسیر عبور کنید. هیچ زمان مشخصی وجود ندارد که به شما نشان دهد تا چه مدت احساس غم خواهید داشت اما سعی کنید که با آن زندگی کنید. احساس غم و غصه تنها یک پروسه است که مانند اتفاقات دیگر زندگی، از آن عبور می کنید. پس به خودتان زمان دهید و صبور باشید. لحظات خوبی را در کنار دوستانتان رقم بزنید. مطمئن باشید که غم و غصه در آینده نزدیک جای خود را به شادی های بزرگتر خواهد داد.
برخی از نشانه ها و علائم غم و غصه مزمن
از دست دادن همسر، تغییر بزرگی در زندگی شما محسوب می شود که احساس غم و ناراحتی یک واکنش طبیعی بعد از آن اتفاق می باشد اما گاهی اوقات بیش از حد شدید می شوند و دیگر توانایی فرد، برای ادامه زندگی را از بین می برد. در نتیجه یک زخم مزمن به سراغ شما می آید که علائم زیر را خواهد داشت :
- بی هدفی محض در زندگی
- ناتوانی در انجام دادن فعالیت های روزانه
- تجربه یک احساس ادامه دار گناه و سرزنش خود برای مرگ همسر
- آرزوی مرگ
- داشتن آرزوی اینکه خودتان جای همسرتان میمردید
- از دست دادن تمایل برای سپری کردن اوقات در اجتماع
اگر علائم بالا را در خودتان مشاهده کردید ، حتما با یک درمانگر و روان پزشک در این زمینه صحبت کنید و حال خود را بهبود ببخشید.