اصول کلی تمیز کردن ظروف پلاستیکی کدر شده
تمیز کردن ظروف پلاستیکی اصول و ترفند های مخصوص به خود را دارد که باید با این ترفند ها کامل آشنا باشید.
6 مرحله برای تمیز کردن پلاستیک های زرد و کدر شده
بسیاری از لوازم و وسایل خانگی از پلاستیک سفید ساخته می شوند و پس از مدتی دچار تغییررنگ می شوند و اغلب به زردی می گرایند.
گاه زرد شدن پلاستیک به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت آن ها در معرض نور آفتاب است، اما گاه کهنه شدن ، کنار وسایل گرما زا بودن و یا کثیفی منجر به زرد شدن آنها می شود.
در بسیاری اوقات زرد شدن نشانه تغییرات شیمیایی ایجاد شده در داخل پلاستیک می باشد، که در این صورت بازگرداندن حالت اولیه پلاستیک مقدور نمی باشد. با این حال می توان زرد شدن بیشتر پلاستیک جلوگیری کرد. برای این منظور به آب، صابون، اسکاچ نایلونی، آب اکسیژنه، مایع سفیدکننده مانند وایتکس نیاز دارید.
مراحل تمیز کردن پلاستیک ها
روش اول :
1- خیس کردن پلاستیک در داخل ظرف پر از آب گرم و صابون به مدت 10 دقیقه
2-شستشوی خوب و محکم پلاستیک با یک اسکاچ نایلونی
3-شستشوی پلاستیک با آب سرد برای رفع سیاهی
4- ریختن آب اکسیژنه روی پلاستیک و شستشو با اسکاچ. آب اکسیژنه به سفید شدن قسمت های زرد کمک می کند. بنابراین پلاستیک را می توانید دو ساعت داخل آب اکسیژنه قرار دهید.
5- ترکیب 4 قاشق غذاخوری مایع سفیدکننده با 4 پیمانه آب گرم. پلاستیک را داخل ظرفی حاوی این ترکیب به مدت نیم ساعت قرار دهید و سپس با آب سرد شستشو دهید.
پس از شستشو اجازه دهید تا پلاستیک در هوای آزاد خشک شود. اگر هنوز کمی زرد است می توانید این مراحل را دوباره تکرار کنید.
روش دوم :
مرحله اول :از ترکیب یک فنجان جوش شیرین با مقداری آب یک خمیر نسبتا سفت به دست آورید. سپس با یک اسفنج مربوط خمیر را بر روی قسمت های مورد نظر به آرامی کشیده و اجازه می دهید تا خشک شود. جوش شیرین، خود یک سفید کننده طبیعی است اما اگر به سفید کننده قوی تری نیز دارید بهتر است به جای آب ، از سرکه استفاده نمایید.
مرحله دوم :دو قاشق غذاخوری مایع سفید کننده را با آب ترکیب نمایید و سپس توسط یک پارچه به آرامی بر روی محل مورد نظر بکشید. به مدت 4 ساعت باید مایع روی وسیله شما باقی بماند. بعد از گذشت این زمان توسط یک پارچه مرطوب ، وسیله مورد نظر را تمیز کنید تا مایع پاک شود.
مرحله آخر :کمی خمیردندان را بر روی یک اسفنج بریزید و سپس روی مکان مورد نظر بکشید. با تکرار حرکات کوچک و دایره ای همه قسمت های زرد شده را پوشش دهید. بعد از مدتی خمیر دندان را نیز پاک کنید.
روش سوم :
روش دوم بیش تر برای وسایل بزرگ که امکان جابه جایی ندارند کاربرد بیشتری دارد. اما برای وسایل کوچکتر روش سوم را پیشنهاد می کنیم. در این روش به جای جوش شیرین، از ترکیب اکسیدان مو با آب استفده کنید. این ترکیب را روی منطقه مورد نظر بکشید. برای انجام این کار حتما از دستکش استفاده نمایید تا پوست شما آسیبی نبیند. بعد از آغشته شدن تمام نواحی زرد شده به ای محلول، روی وسیله را به طور کامل سلفون یا پلاستیک بکشید.
در مرحله آخر باید از نور خورشید یا لامپ UV استفاده نمایید. گر امکان جابه جایی وسیله را دارید ، به بیرون از خانه یا کنار پنجره و در معرض نور خورشید قرار دهید. در غیر اینصورت ، یک لامپ uv را بالای سر وسیله مورد نظر ثابت بگذارید تا به خوبی نور به همه قسمت ها تابیده شود.
این فرآیند ممکن است از چند ساعت تا چند روز به طول انجامد. بنابراین مدت زمان آن به وسیله شما و میزان زردی آن بستگی دارد. البته این روش ممکن است روی هر وسیله ای کاربرد نداشته باشد دقت نمایید آن را مستقیم در معرض خورشید داغ قرار ندهید زیرا نه تنها زردی را از بین نبرده بلکه باعث بدتر شدن ظاهر وسیله نیز خواهد شد.