رفلاکس معده | درمان رفلاکس معده

اگه معدت رفلاکس میکنه و میسوزه این کارهایی که میگم رو انجام بده

19:16 - 2022/12/29
یماری رفلاکس معده به مری (GERD) وضعیتی است که در آن محتویات معده به طور منظم از لوله غذا به سمت بالا حرکت می کند. افراد می توانند علائم رفلاکس را با گنجاندن برخی غذاها در رژیم غذایی خود و اجتناب از سایر غذاها بهبود بخشند.
رفلاکس معده

پاتوق آنلاین : یماری رفلاکس معده به مری (GERD) وضعیتی است که در آن محتویات معده به طور منظم از لوله غذا به سمت بالا حرکت می کند. افراد می توانند علائم رفلاکس را با گنجاندن برخی غذاها در رژیم غذایی خود و اجتناب از سایر غذاها بهبود بخشند. این بازگشت معمولا طولانی مدت است و می تواند منجر به علائم ناراحت کننده از جمله سوزش سر دل و درد در قسمت بالای شکم شود. شدت این بیماری اغلب به رژیم غذایی و سبک زندگی فرد مربوط می شود. اجتناب از غذاهای محرک و رعایت سایر نکات رژیمی ممکن است علائم رفلاکس را تسکین دهد.

در اینجا چند نمونه از غذاها برای کمک به تسکین این بیماری آورده شده است.

سبزیجات:

مارچوبه کلم بروکلی کلم بروکسل گل کلم خیارها لوبیا سبز کلم پیچ سیب زمینیها اسفناج میوه ها خوردن میوه های غیر مرکبات احتمال کمتری برای ایجاد علائم رفلاکس دارد. میوه همچنین منبع مناسبی از ویتامین C، فیبر، منیزیم و پتاسیم است.

اگه معدت رفلاکس میکنه و میسوزه این کارهایی که میگم رو انجام بده 13

میوه های مناسب برای رفلاکس معده عبارتند از:

سیب آووکادوها موز انواع توت ها خربزه هلو گلابی ها پروتئین ها پروتئین بدون چربی از منابع کم کلسترول مانند:

بادام ها لوبیا مرغ ماهی عدس غذای دریایی بوقلمون و در حالی که سفیده تخم مرغ نیز گزینه مناسبی است، زرده تخم مرغ سرشار از چربی است که ممکن است علائم رفلاکس را تحریک کند. به‌علاوه، هنگام پختن پروتئین‌ها، به جای سرخ کردن، از روش‌هایی مانند کباب کردن، تنوری کردن یا پختن استفاده کنید.

چربی ها یک قانون کلی برای رفلاکس این است که از چربی های اشباع شده، گوشت و لبنیات، چربی ترانس و غذاهای فرآوری شده اجتناب کنید یا آنها را کاهش دهید و آنها را با غذاهای حاوی چربی های سالم جایگزین کنید.

چربی های سالم عبارتند از :

روغن آووکادو روغن زیتون کره آجیل ماهی چرب آجیل و دانه ها غلات کامل غلات کامل منابع مناسب فیبر هستند. رژیم های غذایی سرشار از فیبر کاهش خطر علائم رفلاکس را همراه دارند.

برخی از غلات های کامل عبارتند از:

بلغور جو دوسر برنج قهوه ای نان آرد کامل یا نان سبوس دار غذاهایی که باید از آنها اجتناب کنید برخی غذاها می توانند علائم رفلاکس را تحریک کنند.

رفلاکس یک اختلال گوارشی است، بنابراین رژیم غذایی اغلب می تواند بر علائم این بیماری تأثیر بگذارد. با در نظر گرفتن این موضوع، ایجاد تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی می تواند راه طولانی را در درمان بسیاری از موارد رفلاکس کمک کند.

اگه معدت رفلاکس میکنه و میسوزه این کارهایی که میگم رو انجام بده 12

غذاهایی که ممکن است علائم رفلاکس ازوفاژیت را بدتر کنند عبارتند از:

گوشت، که تمایل به کلسترول و اسیدهای چرب بالا دارد روغن ها و غذاهای پرچرب، که ممکن است باعث شل شدن اسفنکتر معده شوند مقادیر زیاد نمک غذاهای غنی از کلسیم مانند شیر و پنیر که منابع چربی های اشباع شده هستند شیر محققان دریافتند که کودکان مبتلا به CMA اغلب پس از مصرف شیر گاو علائم رفلاکس را تجربه می کنند. تحقیقات در حال انجام در حال بررسی است که آیا این مورد برای بزرگسالان نیز صدق می کند یا خیر.

افرادی که بعد از خوردن لبنیات همراه با شیر احساس ناراحتی یا نفخ می کنند ممکن است متوجه شوند که حذف این مواد از رژیم غذایی این علائم را کاهش می دهد.

رژیم غذایی محرک

رژیم غذایی محرک شامل غذاهای محرک رایج مانند قهوه و شکلات است. در دستورالعمل های سال ۲۰۱۳ در مورد تشخیص و مدیریت رفلاکس، کالج آمریکایی گوارش بیان می کند که حذف غذاهای محرک را توصیه نمی کند زیرا ارتباط رژیم غذایی با این بیماری ساده نیست. در عوض، معتقد است که هدف اولیه درمان باید التیام دستگاه گوارش باشد.

سایر مواد غذایی تشدید کننده رفلاکس:

خوراکی هایی وجود دارند که اغلب باعث تشدید رفلاکس می شوند. پزشکان اغلب توصیه می کنند که افراد مبتلا به این بیماری از آنها اجتناب کنند. شامل:

شکلات نعناع نوشیدنی های گازدار نوشیدنی های اسیدی مانند آب پرتقال و قهوه کافئین غذاهای اسیدی، از جمله سس گوجه فرنگی در حالی که شواهد بالینی کمی وجود دارد که این غذاها را با علائم رفلاکس مرتبط می کند، تجربیات برخی از افراد مبتلا به این بیماری نشان می دهد که این غذاها ممکن است علائم را بدتر کنند.

با این حال، خوراکی های محرک می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. بنابراین، افراد مبتلا به رفلاکس باید سعی کنند هر نوع غذا را از رژیم غذایی خود حذف کنند تا ببینند آیا علائم آنها بهبود می یابد یا خیر. اگر این غذاها علائم را بدتر نکنند، می توانند دوباره آنها را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

اگه معدت رفلاکس میکنه و میسوزه این کارهایی که میگم رو انجام بده 15

گذری بر غذاهای مناسب رفلاکس

معمولا غذا ها از مری عبور می کنند، اسفنکتر مری باز می شود و غذاها به معده می روند. در معده غذاها با اسید معده به قطعات کوچک تجزیه می شوند. عضله اسفنکتر بین مری و معده بسته می شود تا اسید معده در همان قسمت باقی بماند. وقتی دچار رفلاکس اسید می شویم، عضله اسفنکتر شل می شود و اسید معده به مری نشت می کند و باعث احساس سوزش و درد می شود.

کاهش وزن، خوردن وعده های کوچک، پرهیز از غذاهای چرب، الکل، غذاهای تند و اسیدی، کافئین و نیکوتین می توانند به بهبود رفلاکس معده کمک کنند.

با این حال گاهی این موارد نیز ممکن است کافی نباشند و فرد برای بهبود یافتن مجبور شود تحت درمان فردی زیر نظر یک پزشک متخصص قرار بگیرد.

غذاهایی که در ادامه به شما معرفی می کنیم اسید کمی دارند و معمولا برای بهبود رفلاکس اسید معده مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال همیشه در نظر داشته باشید که ریشه مشکل رفلاکس معده در هر فرد می تواند متفاوت باشد و همچنین غذاهای تحریک کننده ای که باعث این مشکل می شوند نیز متفاوت هستند.

موز

توصیه کلی که هنگام بروز مشکل رفلاکس معده می شود خوردن غذاهایی با میزان اسید پایین است. غذاهایی که اسیدشان کمتر است به اندازه غذاهای اسیدی باعث تحریک تولید اسید معده نمی شوند.

مقدار محتوای اسید یک غذا روی برچسب آن نوشته نشده است، بنابراین پیدا کردن غذاهایی که اسید کمی در خود دارند ممکن است به کمی تحقیق نیاز داشته باشد.

میوه ها معمولا غذاهایی اسیدی به حساب می آیند اما برخی میوه ها مانند موز این چنین نیستند.

اگر دچار رفلاکس اسید شده اید به صورت کلی توصیه می شود از خوردن مرکبات و گوجه فرنگی پرهیز کنید چون اسید زیادی در خود دارند.

موزها را معمولا میوه هایی با مقدار اسید کم می دانند بنابراین خوردن این میوه برای افرادی که مشکل رفلاکس معده دارند توصیه می شود.

موز برای مسیر گوارشی غذایی ساده به حساب می آید چون بافتش طوری است که در معده به سادگی تجزیه می شود.

سیب، گلابی، ملون و توت

سیب، گلابی، ملون و توت میوه هایی هستند که اسیدشان کم است. از این رو این میوه ها می توانند قسمتی از غذاهای یک برنامه غذایی ضد رفلاکس معده را تشکیل دهند. به کار گرفتن این غذا در برنامه غذایی می تواند مزایای دیگری چون آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و فیبر نیز داشته باشد.

اگه معدت رفلاکس میکنه و میسوزه این کارهایی که میگم رو انجام بده 13

غلات کامل

غذاهایی که چربی بالایی دارند می توانند رفلاکس اسید معده را تحریک کنند از این رو خوردن غذاهای کم چرب برای افرادی که حساس هستند توصیه می شود. اضافه کردن غلات کاملی که به صورت طبیعی چربی کمی دارند مانند بلغور جو دو سر، برنج قهوه ای و نان های سبوس دار همگی می توانند عضوی از یک برنامه غذایی ضد رفلاکس اسید معده باشند.

غلات کامل به صورت طبیعی سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. از غلات فرآوری شده و بسته بندی شده استفاده نکنید چون سرشار از چربی هستند و فیبرشان نیز کم است.

اگه معدت رفلاکس میکنه و میسوزه این کارهایی که میگم رو انجام بده 12

زنجبیل

سال ها از زنجبیل برای درمان انواع مشکلات دستگاه گوارش استفاده می شده است از جمله حالت تهوع و درد معده، همچنین زنجبیل خاصیت ضد التهابی دارد.

در تحقیقی که روی موش ها انجام گرفت مصرف زنجبیل نشان داد می تواند به کاهش زخم معده کمک کند. زخم معده زمانی که اسید باعث التهاب معده می شود می تواند بسیار دردناک باشد.

می تواند از راه های مختلفی به برنامه غذایی خود زنجبیل اضافه کنید. می توانید قطعات زنجبیل را به سبزیجات پخته و سس ها اضافه کنید، چای زنجبیل درست کنید و یا زنجبیل تازه یا خشک شده را به ماست اضافه کنید.

اگه معدت رفلاکس میکنه و میسوزه این کارهایی که میگم رو انجام بده 11

پروتئین

وقتی می خواهید از پروتئین به عنوان یکی از بخش های برنامه مقابله با رفلاکس معده استفاده کنید بهتر است از انواع کم چرب آن استفاده کنید. از روش های پخت پر چرب مانند سرخ کردن پرهیز کنید.

پروتئین های کم چرب مانند سینه مرغ و بوقلمون و غذاهای دریایی توصیه می شود. سفیده تخم مرغ نیز پروتئین بدون چربی است. زرده تخم مرغ نیز مواد مغذی فراوانی دارد اما ممکن است در برخی افراد حساس موجب رفلاکس اسید معده شود.

اگه معدت رفلاکس میکنه و میسوزه این کارهایی که میگم رو انجام بده 15

سبزیجات

به صورت کلی اگر دچار رفلاکس اسید شده اید خوردن سبزیجات توصیه می شود. سبزیجات چربی کمی دارند و سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی هستند.

از روش های پخت پر چرب مانند سرخ کردن پرهیز کنید و از سس زیاد هم استفاده نکنید. خوردن سبزیجات دارای برگ سبز مانند بروکلی، پیازچه، مارچوبه توصیه می شود چون مقدار اسید بسیار کمی دارند.

اضافه کردن ریحان تازه به برنامه غذایی نیز می تواند برای بهبود رفلاکس اسید معده مفید باشد.