وقتی انسان بدبین یا بدگمان می شود اگر نوع نگرش خود را تغییر ندهد دچار اضطراب و افسردگی خواهد شد علاوه بر این زندگی با همسر بدبین هم بسیار سخت است در این مطلب همراه با ما شوید تا درباره برخورد با بدبینی همسر بخوانید.
بدبینی همسر
همسرم مرد شکاک و بدبینی است، «کجا بودی؟ با کی بودی؟ چرا تلفنت رو جواب ندادی؟ چرا این عطر خاص رو استفاده کردی؟» سؤالات همیشگی او از من است، هرچه میکنم به من اعتماد ندارد و بیاعتمادی او گاه مرا مجبور به تلافی میکند، از این وضعیت تکراری خسته ام، لطفاً راهنمایی کنید.
سرنخها را پیدا کنید: در نخستین گام، به دنبال شناسایی نشانهها و نخستین جرقههای شک درهمسرتان باشید؛ از کجا شروع شد؟ چطور شکاک بودنش را به شما نشان داد؟ واکنش شما به آن رفتارها چه بود؟ بعد از آن، رابطهتان چطور پیش رفت؟ و… هر آنچه را که در این مدت، بر هر دوی شما گذشته، مرور کنید تا با تشکیل پروندهای جامع از شکها، نشانهها و آثارش بتوانید برای کنترل این شرایط مهیاتر شوید.
اگر سهمی، هرچند ناچیز، در شکاکیت همسرتان دارید، آنها را شناسایی کرده و برای مهارشان تلاش کنید. شما باید در همه زمینهها قابل اعتماد باشید تا بتوانید با این تردیدها مبارزه کنید، بنابراین همیشه صادق باشید و هرگز به حساسیتهای او دامن نزنید.
گفتگو با همسر
گفتوگو کنید: هنگام آرامش و به وقت مقتضی، پای میز مذاکره بنشینید و درباره احساساتتان صحبت کنید. به جای انتقاد یا واکنشهای تند، به حرفها و نگرانیهای همسرتان گوش دهید، اجازه دهید به شما اعتماد کند و از ترسها و نگرانیهایش سخن بگویید.
شوهر شکاک
با صمیمیت و محبت، به همسرتان تفهیم کنید قصدی جز برطرف کردن سوءتفاهمها و حل مشکل ندارید، بهتر است مصداقهایی از رفتارهای آزاردهنده را برایش روشن کنید،
مثلاً به ایشان بگویید که این کنترل شدنها چقدر آزارتان میدهد و چه احساسات ناراحتکنندهای در شما ایجاد میکند؛ و در نهایت سعی کنید برای ادامه راه به یک توافق منطقی برسید، به طور مثال اگر ایشان برای کاهش میزان حساسیتشان انتظار دارند روزانه چندبار از خودتان به او خبر دهید، حتماً این کار را انجام دهید، اما اگر خط و نشانهای بیشتری برایتان کشیدند، قاطعانه با بیان دلیلی منطقی از پذیرفتن آن امتناع کنید و به او گوشزد کنید برای دریافت نتیجه مطلوب، نه تنها باید متوجه احوالات شما باشد بلکه لازم است خواستههایش را نیز تعدیل کند.
بیتردید با دادن امتیازهایی که شما را آزار نمیدهد و به معنای باج دادن به همسرتان و تحت فشار گذاشتن خودنیست، میتوانید آرامش را به زندگیتان بازگردانید.
از روانشناس کمک بگیرید: اگر تمامی تلاش هایتان برای اعتمادسازی در همسرتان، ناکام ماند، توصیه میکنیم از یک مشاور مجرب طلب مساعدت کنید. یک متخصص نه تنها میتواند علت شکاکیت و سوءظنهای همسرتان را تشخیص دهد بلکه راهکارهایی را برای رابطه و مشکل خاص شما نیز پیشنهاد میدهد، چه بسا گاهی رفتارهای حسادتآمیز همسرتان صرفاً به دلیل عدم احساس امنیت نیست بلکه ممکن است ناسازگاری شخصیت، عدم تربیت صحیح، تجارب و ذهنیتهای اشتباه و… علت اصلی بدبینی او باشد و قطعاً این مسألهای نیست که شما بتوانید بدون کمک یک متخصص آن را حل کنید.
درباره بدبینی همسر بیشتر بدانید
درمانگر در راههای درمان شک و بدبینی به همسر می گوید که این افراد معمولاً افرادی متعصب ، دُگم ( غیر هیجانی )، غیر قابل انعطاف هستند همچنین آنها بدعُنُق و اهل دعوا و مرافعه هستند و همواره مدارکی دال بر تخلف دیگران جمع آوری می کنند که در بهترین راه درمان پارانوئید به کار گرفته می شود. این افراد بدبین و سرنخ جو هستند و تعداد دوستانشان بیشتر از شخصیت اسکیزوئید است منتهی اطلاعات مهم زندگیشان را برای هیچکدام به صورت کامل تعریف نمی کنند بلکه به هر کسی مقداری می گویند.
پارانوئیدها بسیار زیاد می توانند شبیه شخصیت وسواسی شوند. آنها در مقام حرفه ای همه را لِه و دنبال نکته هستند و اگر فردی به عنوان آدم بد در ذهنشان جا بیافتد دیگر نمی توانند آن را ببخشند که در بهترین روش درمان بدبینی و شک همسر مورد بررسی قرار می گیرد.
صحبت با همسر بدبین
از لحاظ ارتباط بین فردی این افراد گرایش دارند تا در روابط خود بی اعتماد ، مرموز و در انزوا باشند بنابراین نسبت به انگیزه های دیگران بدبین هستند. این افراد از نزدیک شدن به دیگران گریزانند. همچنین این افراد سوء تعبیرهای بدبینانه دارند و هر موقعیتی را با دقت موشکافی تا اطلاعاتی در تائید سوء ظن های خود پیدا کنند.
همچنین بدلیل حساسیت بیش از حد آنها به نشانه های واقعی یا تخیلی و خشم متعاقب آنچه که اعتقاد دارند خیانت، بی وفائی و بی صداقتی است، دوستان بسیار کمی دارند. این افراد آنقدر خودشان را بخاطر کاری که می کنند، موجه می دانند که سریع هیجان اشان منفجر می شود که موضوع مهمی برای بهترین راههای درمان شک و بدبینی به همسر می باشد.