این ماده معدنی کرونا را سرکوب می کند

09:30 - 2021/03/16
در گزارشی که در روزنامه "South China Morning Post" منتشر شده، میزان ابتلا به بیماری در برخی از استان‌های چین مانند هوبئی بالاتر از حد انتظار کارشناسان بود.
این-ماده-معدنی-کرونا-را-سرکوب-می-کند-

در گزارشی که در روزنامه "South China Morning Post" منتشر شده، میزان ابتلا به بیماری در برخی از استان‌های چین مانند هوبئی بالاتر از حد انتظار کارشناسان بود. محققان گفتند می‌توانند حدس بزنند که چگونه و چرا شیوع ویروس کرونا در بعضی از نقاط کمتر است. پاسخ این سوال‌ها را می‌توان در خاک یافت مانند خاک ناحیه "انشی" کشور چین که در این مطالعه بررسی شد.

این ماده معدنی کرونا را سرکوب می کند19

در این مطالعه عنوان شده که "سلنیوم"(Se) نقش اساسی در اثرات بیولوژیکی برخی ویروس‌ها دارد. شناخته شده است که شهر انشی چین محل ذخایر سلنیوم است. این یک عنصر کمیاب غیر فلزی است که در کنار آرسنیک یافت می‌شود. محققان کشف کردند که غلظت زیادی از عنصر مذکور در اطراف ناحیه انشی مشاهده شده است. بررسی این موضوع همچنین نشان داد که چرا برخی از شهروندان گفتند که ناخن‌ها و موهای خود را از دست می‌دهند زیرا قرار گرفتن زیاد در معرض این عناصر اغلب به بروز این علائم منجر می‌شود.

پروفسور "ما جین"(Ma Jin) محقق این مطالعه از آزمایشگاه دولتی معیارهای زیست محیطی و ارزیابی ریسک گفت: مصرف سلنیوم در مقادیر غذایی، ایمنی بدن انسان را در برابر کووید- ۱۹ بهبود می‌بخشد.

محققان گفتند: وقتی سطح سلنیوم افت قابل توجهی داشت، میزان ابتلا به کووید-۱۹ بالاتر رفت. برای محققان چینی به دست آوردن داده‌هایی درباره استان‌های هوبئی، شیائوگان و سوئیزو برای ارزیابی اینکه آیا مکان‌های گفته شده دارای رسوبات سلنیوم هستند یا خیر، لازم بود. پس از آزمایشات مشخص شد که این سه شهر کمترین میزان سلنیوم را دارند. با توجه به این الگو از زمان وقوع شیوع بیماری در منطقه ووهان چین میزان ابتلای افراد این ناحیه به بیماری نیز افزایش یافت.

کارشناسان گفتند که سلنیوم برای پاسخ سیستم ایمنی بدن فرد به ویروس مهم است. مطالعه دیگری که توسط "مارگارت رایمن"(Margaret Rayman) یک پزشک تغذیه انجام شد، نشان داد که محتوای سلنیوم در مو با میزان درمان کووید-۱۹ ارتباط مثبت دارد.

محققان بیمارستان دانشگاه هایدلبرگ آلمان نیز دریافتند که افزایش مرگ و میر با مقادیر پایین سلنیوم مرتبط است. استان هیلونگ جیانگ چین کمترین میزان عنصر مذکور را در خود دارد و میزان مرگ و میر آن ۲.۶ درصد است که این بالاترین میزان ابتلا در میان تمام شهرهای چین است.

در همین حال، تاثیرات سلنیوم فقط به پیشگیری از کووید-۱۹ محدود نمی‌شود زیرا می‌تواند برای درمان ابولا، اچ آی وی و آنفلوانزا نیز مورد استفاده قرار گیرد. با این حال محققان یادآوری کردند که مکانیسم دقیق آن در حال حاضر ناشناخته است. علاوه بر بیماری‌های فوق می‌توان از آن برای سرطان، بیماری‌های قلبی و حتی بیماری‌های ناشی از بالا رفتن سن نیز استفاده کرد.

مطالعه بعدی احتمال بر روی افرادی که مکمل سلنیوم را مصرف کرده‌اند و کسانی که آن را مصرف نکردند صورت خواهد گرفت. حتی اگر به نظر برسد که سلنیوم در کاهش میزان عفونت مفید است اما باید گفت مصرف زیاد سلنیوم می‌تواند به آسیب مغزی و سایر مشکلات شدید سلامتی منجر شود.

"لی جیانکه"(Li Jianke) استاد علوم تغذیه گفت: مصرف مکمل‌های سلنیوم برای جلوگیری از کووید-۱۹ بدون تجویز پزشکان توصیه نمی‌شود.

منبع: ایسنا