سینما رفتن مرضیه برومند با کت و دامن قرمز+ عکس

00:09 - 1399/11/24
مرضیه برومند، در یک مصاحبه ی تلویزیونی توضیح داد که در روزهای نوجوانی همراه دختر عمویش با کت و دامن قرمز به سینما میرفتند و با سایر تماشاچیان دعوا میکردند.
سینما رفتن مرضیه برومند با کت و دامن قرمز

ماجرای کت دامن قرمز مرضیه برومند و دعوایش از چه قرار است؟

عید نوروز برای مرضیه برومند یادآور روزهای نوجوانی است که همراه دختر عمویش با کت و دامن قرمز عیدی‌هایشان را بر می‌داشتند و سینما می‌رفتند و با تماشاگرانی که فیلم هندی می‌دیدند، دعوا می‌کردند.

مرضیه برومندمی‌گوید که عید و سینما همیشه برایش آمیخته به یکدیگر و یادآور روزهایی است که مادرش آنها را دست رفتگر محله می‌سپرد تا با لباس سبز لجنی زمختش که لباس فرم رفتگرها بود و همیشه بر تنش بود، آنها را سینما ببرد.

این هنرمند سینما، تئاتر و تلویزیون که از جای خالی فیلم‌های کودک در اکران نوروزی غمگین است، در گفت‌وگویی ادامه می‌دهد: همیشه برای من عید و سینما بسیار آمیخته به یکدیگر‌ند، اما متأسفم که امروزه هیچ فیلمی عید نوروز برای بچه‌ها اکران نمی‌شود. مثلا امسال چرا نباید فیلمی مثل «فرار از قلعه رودخان» برای بچه‌ها اکران شود؟! ای کاش دست کم یک فیلم کودک در سانس‌های صبح برای بچه‌ها نمایش می‌دادند.

برومند با یادآوری روزهای خوش کودکی‌اش در ایام نوروز اضافه می‌کند: آن زمان تمام نوروز، من و دختر عمویم سینما بودیم. مادرم وظیفه خود می‌دانست ما را به سینما ببرد و اگر زمانی خودش برای این کار وقت نداشت، ما را به دست عزیزالله‌ رفتگر محله‌مان می‌سپرد تا به سینما ببردمان. او لباس سبز لجنی رنگی می‌پوشید که خیلی زمخت بود و با همان لباس ما را به سینما می‌برد. یعنی برای مادرم اینقدر مهم بود که ما سینما برویم.

کارگردان «شهر موش‌ها 2» ادامه می‌دهد: خوب به یاد دارم یک سال عید، من و دختر عمویم کت و دامن قرمز دوخته بودیم و با همان کت و دامن‌هایمان به سینما می‌رفتیم و در همان دوران نوجوانی ژست می‌گرفتیم و با آن‌هایی که فیلم هندی دوست داشتند، دعوا می‌کردیم!

برومند می‌گوید: در تمام آن سال‌ها عیدی ما پول بلیت سینما بود و همه فیلم‌های خوب آن دوره را دیده بودیم. سینما «رویال» مخصوص بچه‌ها بود و همیشه هم قبل از نمایش فیلم آتراکسیون داشت.

کارگردان «مربای شیرین» با یادآوری خاطره شیرین دیگری از سینما رفتنش در ایام کودکی اضافه می‌کند: در آن دوره تماشاگرانی که می‌خواستند در سینما «رویال» فیلم ببینند، حتما باید بچه همراه خود می‌داشتند چون هیچ‌کس را بدون بچه راه نمی‌دادند. یعنی در آن سینما فقط بچه‌ها هویت داشتند. در همان سال‌ها مادرم گاهی ما را دست مرد جوانی می‌سپرد که برای خانواده ما کار می‌کرد و او ما را به سینما می‌برد و گاهی هم ما را به دیگر تماشاگران کرایه می‌داد تا آن‌ها هم بتوانند به سینما وارد شوند! کارگر جوان با این شیوه به درآمدی هم می رسید!

برومند ادامه می‌دهد: تمام فیلم‌های خوب آن دوره مثل فیلم‌های «نورمن» را می‌دیدیم. مادرم در قبال سینما بردن ما احساس مسئولیت داشت. با اینکه خانواده خیلی مرفه و بالاشهری نبودیم، اما او وظیفه فرهنگی خود می‌دانست که ما را سینما ببرد. همچنان که در همان سال‌ها مادرم ما را به تئاتر «نصر» هم می‌برد و من بازیگرانی مانند محمدعلی جعفری یا مرحوم تفکری را روی صحنه دیده‌ام. مادرم به سینما و تئاتر بسیار علاقه‌مند بود و فکر می‌کنم علاقه‌ام به هنر ارث مادری است. پدرم هم با اینکه سنتی و مذهبی (البته مذهبی روشنفکر) بود، ادبیات را بسیار دوست می‌داشت و بر ادبیات کلاسیک ایران تسلط داشت و علاقه من به ادبیات هم ارث پدری است.

این هنرمند ابراز تأسف می‌کند که چرا این روزها سینمایی ویژه کودکان نداریم که در کنارش کتاب‌فروشی، فروشگاه محصولات فرهنگی و حتی رستوران ویژه کودکان هم طراحی شده باشد.

او توضیح می‌دهد: باید سینمایی ویژه کودکان داشته باشیم که حتی صندلی‌هایش مناسب آن‌ها باشد. اما ما هیچ چیزی برای بچه‌ها نداریم و بعد گله می‌کنیم که چرا بچه‌ها مدام پای کامپیوتر هستند و فردگرا شده‌اند. مگر ما چه چیز دیگری به آن‌ها داده‌ایم؟!

این هنرمند که به تازگی به عنوان یکی از اعضای شورای سیاستگذاری سینمای کودک و نوجوان انتخاب شده، امیدوار است اعضای این شورا کمتر حرف بزنند، بیشتر عمل کنند و با در نظر گرفتن منافع جمعی به جای منافع فردی، سر و سامانی به سینمای کودک و نوجوان بدهند.

بیوگرافی و زندگینامه مرضیه برومند

  • نام :مرضیه
  • نام خانوادگی :برومند
  • تاریخ تولد :17/ خرداد / 1330
  • محل تولد :تهران
  • تاهل :مجرد !

مرضیه برومند متولد 17 خرداد ماه سال 1330 در تهران است. او تا 4 سالگی به دلیل ماموریت پدرش در شهرستان خوی زندگی می کرد. برومند بعد از 4 سالگی دوباره همراه با خانواده به زادگاه خود تهران بازگشت و در خیابان دلگشا، خیابان کلانتری تا 18 سالگی زندگی کرد. او بعد از 18 سالگی در چهار راه آب سرداب خیابان ایران شمالی زندگی کرد. خونه مادربزرگه»، «مدرسه موشها» و بسیاری از کارهای عروسکی تلویزیون هم ساخته مرضیه برمند کارگردان سینما و تلویزیون است که راضیه برومند در آنها صدا پیشگی کرده است و البته سریالهایی چون «کتابفروشی هدهد»، «زی زی گولو» و «همه بچههای من» هم از جمله آثاری است که به قلم راضیه برومند نگاشته شده است و مرضیه برومند آن را به تصویر کشیده است.

سینما رفتن مرضیه برومند با کت و دامن قرمز+ عکس10

بیوگرافی مرضیه برومند

خانواده مرضیه برومند

3 تا خواهر و دو برادر دارد، که احترام و راضیه نیز بعنوان مجری و گوینده فعالیت میکردند، احترام همسر مرحوم داوود رشیدی و طاهره خواهر کوچکترش همسر پدر عروسکی ایران عادل بزدوده است. پدر من آدم بسیار بافرهنگ و علاقه مند به ادبیات و شعر بود. پایه علاقه ما به ادبیات را پدرم پایه گذاری کرد مادرم خیلی خلاق بود اگر درس می خواند حتما هنرمند بنامی می شد ایشان در شکل گرفتن شخصیت هنری ما نقش مهمی داشت. خواهر :احترام، مجری تلویزیون و بازیگر، همسر داوود رشیدی، مادر لیلی رشیدی می باشد. خواهر :راضیه، عروسک گردان و مجری؛ همسر بهرام شاه محمدلو می باشد. خواهر :طاهره، قهرمان بدمینتون و مربی، همسر عادل بزدوده می باشد. برادر :مرتضی طراح داخلی مبلمان و چرم است. برادر :مجتبی در سازمان برنامه و بودجه بوده است.

سینما رفتن مرضیه برومند با کت و دامن قرمز+ عکس16

احترام برومند خواهر مرضیه برومند

دلیل ازدواج نکردن مرضیه برومند

با خنده! منو کسی نگرفت! هرکس منو دید با خواهرم ازدواج کرد. من ازدواج نکردم، اما این اتفاق به این معنا نیست که ازدواج خوب نیست. ازدواج خیلی خوب است به شرط این که زن و مرد به یکدیگر متعهد باشند. باید از «من» عبور کنند و «ما» شوند. باید به وصلت احترام بگذارند. وقتی می شنوم ازدواجی به طلاق منجر شده خیلی ناراحت می شوم به خصوص برای زوج هایی که بچه دارند. نهاد خانواده خیلی برایم ارزشمند است. چون شرایط کار و زندگی ام ایجاب می کرد که یکی را انتخاب کنم؛ کارم را انتخاب کردم. اگر ازدواج می کردم، مهم ترین چیز برایم خانواده بود.

سینما رفتن مرضیه برومند با کت و دامن قرمز+ عکس8

زندگینامه مرضیه برومند

علاقه مرضیه برومند به ورزش

مرضیه برومند علاوه بر فعالیتی که در این سال ها در هنر داشته، در دوران دبیرستان و دانشگاه همراه با دوست نزدیک خود سوسن تسلیمی (بازیگر) بسکتبالیست هم بوده است. او همراه با تیم بسکتبال دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران توانسته به مقام نایب قهرمانی دانشگاه های کشور برسد این روزها والیبال تبدیل به ورزش مورد علاقه او شده است خود او در مورد والیبال می گوید :از دیدن والیبال لذت می برم چون در آن اندیشه، تکنیک و قدرت بدنی وجود دارد. مرضیه برومند می گوید:طرفدار پرسپولیس هستم.طاهره یکی از خواهرهای او قهرمان بدمینتون بوده است.

آشپزی مرضیه برومند

من بیشتر غذاهای فوری را خوب درست می کنم آشپزی را خود جوش یاد گرفتم و خیلی هم در آشپزی، سنتی نیستم دستپخت مادر و خواهرهای من عالی است هنری ها همیشه از آشپزی مرضیه برومند تعریف می کنند. کارگردان وبازیگر مورد علاقه مرضیه برومند بدون درنگ اسم داریوش مهرجویی را به زبان می آورد. او همچنین بین کارهای داریوش مهرجویی دایره مینا که خودش هم در آن بازی کرده است را بهترین فیلم این کارگردان با سابقه کشورمان می داند. درمورد بهترین بازیگر مرد سینمای ایران بی درنگ اسم زنده یاد خسرو شکیبایی را آورد و از بازی های بی نظیر او یاد کرد. او سپس به زنده یاد پرویز فنی زاده اشاره کرد و گفت:«پرویز فنی زاده در دوران خودش پدیده ای بود.» در بین بازیگران نسل ها بعدی هم برومند به بازی های خوب شهاب حسینی اشاره کرد. وتعریف او از استاد داود رشیدی داود رشیدی که از هنرمندان پیشکسوت و شناخته شده کشورمان است، شوهر خواهر مرضیه برومند است. در انتهای گفتگو از مرضیه برومند می خواهیم در مورد داود رشیدی هر چه دلش می خواهد بگوید که او ابتدا با لبی خندان به ما می گوید:«دامادترین دامادان.» بعد از چند ثانیه مکث و فکر کردن دوباره می گوید:"یک هنرمند ویژه، یک استاد واقعی و به تمام معنا و یک شوهر خواهر خوب"

فیلم شناسی مرضیه برومند

  1. دایرهٔ مینا (نمایش در سال _1355)
  2. شهر موش ها (کارگردان عروسکی و هنری ـ 1364)
  3. تحفه ها (1366)
  4. میهمان ناخوانده (عروسک گردان ـ 1368)
  5. پناهنده (1372)
  6. الو الو من جوجوام (نویسنده و کارگردان ـ 1373)
  7. سیب سرخ حوا (1377)
  8. میکس (1378)
  9. قطعهٔ ناتمام (1379)
  10. مربای شیرین (کارگردان ـ 1379)
  11. دربه درها (تهیه کننده ـ 1383)
  12. دربه درهای دو (تهیه کننده، مشاور کارگردان و مجری طرح ـ 1384)
  13. شهر موشها 2 (کارگردان ـ 1393)

مجموعه های تلویزیونی

(به عنوان بازیگر، کارگردان و عروسک گردان) از سال 1347:

  1. امشب از خود می سازیم
  2. وای بر مغلوب
  3. سفر خوش
  4. سلطان صاحبقران
  5. حادثه در شهر عروسک ها
  6. دیو چو بیرون رود
  7. یک و دو، همه با هم (1362)
  8. حکایت مسافر گمنام (1364)
  9. مدرسهٔ موش ها (کارگردان)
  10. یک رو
  11. راویان اخبار
  12. قصه های تابه تا (1375، کارگردان)
  13. خونهٔ مادربزرگه (کارگردان)
  14. همه با هم
  15. آرایشگاه زیبا (کارگردان)
  16. دخو در تهران
  17. تهران 11- 595 ج 48 (1376–1375، کارگردان، نویسنده، بازیگر)
  18. هتل (1377)
  19. ورثهٔ آقای نیکبخت (1378، کارگردان)
  20. کارآگاه شمسی و دستیارش مادام (1380، کارگردان)
  21. کتاب فروشی هدهد (1385 کارگردان)
  22. نشانی (به کارگردانی رامبد جوان)
  23. همهٔ بچه های من (1387)
  24. آب پریا (1391–1389 کارگردان)

بازیگری در سینما

  • نخودی (1388)

  • هیچ (1388)

  • چند تار مو (1382)

  • قطعهٔ ناتمام (1379)

  • میکس (1378)

  • سیب سرخ حوا (1377)

  • الو! الو! من جوجوام (1373)

  • پناهنده (1372)

  • میهمان ناخوانده (1367)

  • تحفه ها (1366)

  • دایرهٔ مینا (1357)

    نمایش ها (تئاتر)

    1. شهر کوچک ما
    2. آدم آدم است
    3. کدو قلقله و دیو آنتیگون
    4. نبیه دانا
    5. دزد و رنگ قرمز
    6. الدوز و کلاغ ها
    7. داستان ضحاک
    8. کلاه و شالواره
    9. یک جفت کفش برای زهرا
    10. افرا، یا روز می گذرد (کارِ بهرام بیضایی
    11. خوشبختی های کوچک سوسک شدن(1395) (افتتاح کننده نمایش) (کارگردان:آزاده انصاری، نویسندگان:نادر برهانی مرند، فرهاد امینی

    عکس های مرضیه برومند

    سینما رفتن مرضیه برومند با کت و دامن قرمز+ عکس3

    سحر دولتشاهی و مرضیه برومند

    سینما رفتن مرضیه برومند با کت و دامن قرمز+ عکس5

    نسرین مقانلو در آغوش مرضیه برومند

    سینما رفتن مرضیه برومند با کت و دامن قرمز+ عکس19

    مرضیه برومند در برنامه خندوانه

    سینما رفتن مرضیه برومند با کت و دامن قرمز+ عکس6

    بهناز جعفری و مرضیه برومند در سریال آب پریا